• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj za Karlovića, Kirjos opet "pravio cirkus"

Autor mondo.rs

Dva favorita završila takmičenje na US Openu u prvom kolu, a Kaja Kanepi prošla u drugo kolo posle neverovatnog preokreta

Nik Kirjos nije uspeo da se plasira u drugo kolo US Opena. Australijanac je poražen na startu takmičenja od zemljaka Džona Milmana u četiri seta - 6:3, 1:6, 6:4, 6:1.

Kirjos, koji je bio postavljen za 14. nosioca, tokom meča se žalio na povredu ramena, ali i na sudije. Na početku trećeg seta zatražio je pomoć fizioterapeuta, a nakon toga igrao je sve lošije. Mnogo puta je gunđao i psovao tokom meča, zbog čega ga je sudija Karlos Ramos upozorio, a onda je igrač čije je srednje ime "skandal" polomio reket.

Milman je inače 235. igrač na ATP listi.

Nastup na poslednjem grend slemu posle samo jednog odigranog duela završio je i Ivo Karlović. Hrvata je eliminisao 135. igrač sveta, Amerikanac Bjorn Frantanđelo, rezultatom 7:6 (7:2), 6:4, 3:6, 7:6 (7:4) posle tri sata i 15 minuta igre.

Uspeo je da ga izbaci, iako je Karlović odservirao čak 46 asova na meču.

Zanimljivo je da je Frantanđelu to bila prva pobeda u karijeri u Njujorku i tek druga na grend slem turnirima. On je devet puta igrao u glavnom žrebu, a u drugo kolo prethodno je izborio plasman samo na Rolan Garosu prošle godine.

Za razliku od njih Tomaš Berdih bio je ubedljiv protiv Amerikanca Rajana Harisona (6:4, 6:2, 7:6), Gael Monfis je pobedio zemljaka iz Francuske Žeremija Šardija, takođe u tri seta - 7:6, 6:3, 6:4, a Grigor Dimitrov je prošao u drugo kolo posle pobede nad Čehom Vaclavom Šafranekom (6:1, 6:4, 6:2).

Dobar start imao je Huan Martin Del Potro koji je slavio protiv Švajcarca Henrija Laksonena, bez izgubljenog seta - 6:4, 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Dobar posao odradio je i Argentinac Leonardo Majer koji je bio bolji od Rišara Gaskea u četiri seta - 3:6, 6:2, 6:4, 6:2 i u narednom kolu igraće protiv Juičija Sugite iz Japana.

U konkurenciji dama Ruskinja Evgenija Rodina na startu je zabeležila pobedu savladavši Kanađanku Eženi Bušar (7:6, 6:1).


Ona će u drugoj rundi igrati protiv četvrtog nosioca Ukrajinke Eline Svitoline, koja je posle tri seta pobedila Čehinju Katarinu Sinijakovu (6:0, 6:7, 6:3).

Plasman u drugu rundu ostvarila je i Estonka Kaja Kanepi koja je bila bolja od Frančeske Skjavone iz Italije. Zanimljivo da je Kanepi izgubila prvi set sa nulom, a potom se "resetovala" i naredna dva rešila u svoju korist - 6:4, 6:2. Njena protivnica u drugom kolu biće Belgijanka Janina Vikmajer, koja je eliminisala Ukrajinku Lesiju Curenko.

Veliki uspeh ostvarila je Rumunka Monika Nikolesku koja je eliminisala 14. nosioca, Francuskinju Kristinu Mladenović. Nikolesku je ubedljivo dobila taj meč rezultatom 6:3, 6:2.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC