• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki čekao Berdiha, ali Čeh nije došao...

Autor mondo.rs

Naš teniser došao je u Njujork sa serijom poraza na ATP turu, ali su stvari potom počele da se menjaju.

Na gren slem turnir na kojem je u karijeri imao daleko najmanje uspeha, Viktor Troicki doputovao je ovog leta sa sedam poraza u nizu i skoro 3-11 od kako je u maju stigao do polufinala.

Ujedno, to je nekada 12. teniseru sveta bio poslednji turnir na kojem je vezao dve pobede.

Do danas!

Srpski teniser i Dejvis kup šampion iz 2010. godine izjednačio je najbolji rezultat u karijeri na "Flašing Medouzu" plasmanom u 3. kolo. Troicki je, posle maratona na startu u meču sa slovačkim teniserom Norbertom Gombusom, ovog četvrtka predveče po našem vremenu posao završio u tri seta.

Italijanski takmičar Stefano Travalja, 144. na svetu, vezao je četiri trijumfa kroz kvalifikacije i 1. kolo, sve dok se nije sudario sa Troickim - 7:6 (8:6), 7:5, 6:0.

Troicki je dva puta prvi stizao do brejka u prvom setu, na 1:0 i 3:2, ali je oba puta momentalno "vraćao" servis gem 25-godišnjem rivalu, pa je odluka morala da "padne" u taj-brejku u kojem je Srbin stekao prednost od 5:3 i potom je zadržao u razmeni mini-brejkova do rezultata 8:6.

Drugi set okarakterisali su sigurni servisi obojice tenisera, koji nisu dopuštali protivniku ni brejk loptu sve do trenutka kada je Travalja trebalo da servira za vođstvo od 5:6. Troicki je tada stigao do tri vezane brejk lopte, iskoristio drugu za 6:5 i potom sa jednim izgubljenim poenom na svoj servis praktično dobio meč, jer se Travalja predao pri rezultatu 2:0.

Do kraja susreta nije osvojio ni gem, tako da Troicki posle dva sata i šest minuta ostvario i drugi trijumf u Njujorku gde će se sastati sa ukrajinskim teniserom Aleksandrom Dolgopolovim, koji je napravio jedno od iznenađenja u dosadašnjem toku turnira i već u 2. kolu izbacio (15) Tomaša Berdiha.

Čeh je poveo, pa ispao - 6:3, 1:6, 6:7, 2:6.

Srbin protiv Dolgopolova vodi 2:1, ali je poslednji meč pripao trenutno 64. igraču sveta koji je rezultatom 6:1, 6:4 izbacio Troickog tokom Mastersa u Indinjan Velsu.

Troicki je u prvom nastupu na US Openu 2008. godine stigao do 3. kola, narende ispao u 2. rundi, da bi tokom sledeće tri sezone, od 2010. do 2012. godine, ispadao već u 1. kolu. U sezonama 2013 i 2014 nije nastupao zbog suspenzije usled kršenja anti-doping pravila, a po povratku na poslednji gren slem sezone 2015. godine stigao je ponovo do 3. kola.

Prošle, ispao je u 2. rundi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC