• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mnogo gore od poraza: Troicki ne igra Dejvis kupu!

Autor mondo.rs

Srpski teniser posle eliminacije sa US Opena saopštio da neće braniti boje Srbije na meču polufinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv Francuske

 Viktor Troicki ne igra na Dejvis kupu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Viktor Troicki ubedljivo je izgubio od Aleksandra Dolgopolova (1:6, 0:6, 4:6) u Njujorku i završio takmičenje na US Openu u trećem kolu.

On je posle poraza saopštio vest koja je mnogo više uzdrmala tenisku javnost – da neće nastupati za selekciju Srbije na meču protiv Francuske u Lilu u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Selektor Nenad Zimonjić na tom meču, koji je na programu od 15. do 17. septembra, neće imati na raspolaganju tri najbolja igrača, jer su pre Troickog otkazali i Novak Đoković i Janko Tipsarević.

"Bila je to veoma teška odluka, jer samo jednom u karijeri nisam igrao za reprezentaciju, protiv Velike Britanije prošle godine u Beogradu, ne računajući period kada sam bio suspendovan", izjavio je za "Sportski žurnal" Troicki.

"Mnogo faktora je uticalo da donesem takvu odluku. Najvažniji su da sam daleko od vrhunske forme. Nemam samopouzdanja, ne osećam se dobro na terenu. Tokom cele karijere igrao sam toplo-hladno, sada je taj hladni period. Mučio sam se protiv Dolgopolova, dok su mi u prva dva kola došla slabije rangirana igrača. Videlo se da to nije to. Realno, mučio bih i sebe i druge na meču protiv Francuske da odem u ovakvom stanju. Ne želim da zauzimam mesto nekom ko može više da pruži u ovom trenutku", istakao je Troicki.

Odustajanjem Troickog, posle Đokovića i Tipsarevića, jasno je da je Francuska apsolutni favorit na tom meču.

"Oni su u svakom slučaju bili favoriti. Čak i da je Nole u timu, rekao bih da su šanse za njih 51:49. Oni imaju tenisere da naprave tri ili četiri tima koji bi bili jači od nas. Sećate se da smo ih i 2010. u finalu jedva dobili, uz veliku pomoć publike, a nije im igrao Žo Vilfred Conga. Sada su svi tu, čekaju ovu priliku jako dugo, igraju pred svojom publikom...", iskren je Troicki.

On, uprkos svemu, ne želi da otpiše Srbiju unapred u predstojećem duelu u Lilu.

"Ovo je šansa za svežu krv. Mislim na Lasla Đerea i Filipa Krajinovića, koji su bili veoma dobri na čelindžerima. Tu je naravno i Duci Lajović kao najiskusniji. Dejvis kup je nepredvidivo takmičenje. Iznenađenja su moguća, Verujem u naše momke i biću njihov najveći navijač", dodao je Troicki.

On je rekao i da se nada da će brzo pronaći formu i zaigrati na vrhunskom nivou i da će kao i Đoković i Tipsarević biti zdrav da 2018. ponovo pokušaju da dođu do titule u Dejvis kupu, koju su osvojili samo jednom - 2010. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC