• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuda ode muški tenis...

Autor mondo.rs

Prvi polufinalni par US opena formirali su Španac Karenjo Busta i Južnoafrikanac Anderson.

Marej ne igra, Đoković ne igra, Vavrinka ne igra, Nišikori ne igra... Ali, turniri se i dalje igraju, čak i oni najveći. Neko mora da ih osvoji, neko mora da bude finalista.

Krizni period za muški tenis dolazi do punog izražaja na aktuelnom US openu, poslednjem grend slem turniru sezone, gde će ni kriv ni dužan u finalu zaigrati 26-godišnji Španac Pablo Karenjo Busta ili 31-godišnji Južnoafrikanac Kevin Anderson!

Karenjo Busta je trenutno 19. na ATP listi, a najbolji rezultat na grend slem turnirima mu je do četvrtfinala Rolan Garosa ove godine bilo treće kolo US opena (dva puta) i Australijan opena (jednom).

Anderson, 32. reket sveta, već godinama je na ATP turu i njegova limitirana igra bazirana na 203 cm visine i jakom servisu do sada ga je najdalje odvela do četvrtfinala US opena 2015, dok je na ostala tri grend slem turnira nekoliko puta stizao među 16 najboljih.

Sada je situacija takva da solidni teniseri u četvrtfinalu ne igraju protiv asova najvećeg kalibra, nego protiv sebi ravnih, što im je jedinstvena šansa da se upišu u istoriju.

Karenjo Busta u polufinale se plasirao pobedivši Argentinca Dijega Švarcmana (33) rezultatom 6:4, 6:4, 6:2, dok je Anderson u četiri seta eliminisao Amerikanca Sema Kverija (21) - 7:6 (7:5), 6:7 (9:11), 6:3, 7:6 (9:7).

"Mladi lavovi" poput Zvereva, Tima i Kirjosa još nisu spremni da dominiraju, možda nisu ni svesni da im se niko neće skloniti s puta kako bi preuzeli vodeće pozicije, a majstori leče povrede i odmaraju se posle mnogo godina gladijatorskih borbi.

Kada se tome doda faktor žreba, koji ono malo preostalih asova smesti u istu polovinu "kostura", posledica su Karenjo Busta ili Anderson u grend slem finalu.

Druga dva četvrtfinala na programu su u sredu od 19.30, odnosno u noći između srede i četvrtka. Igraće Rafael Nadal - Andrej Rubljov i Rodžer Federer - Huan Martin del Potro.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC