• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćao Karolina, Koko je "streptomicin" za "broj 1"

Autor mondo.rs

Koko Vandevej pobedila je prvoplasiranu sa WTA liste Karolinu Pliškovu u četvrtfinalu US Opena, skinula je s trona i postala treća Amerikanka koja se plasirala u polufinale

Da li će u polufinalu ovogodišnjeg US Opena igrati sve četiri Amerikanke? To je vrlo moguće, a o tome će odlučiti poslednji četvrtfinalni meč između Medison Kiz i Estonke Kaje Kanepi.

Za sada ih je tri, pošto se posle Venus Vilijams i Sloun Stivens u polufinale plasirala i Koko Vandevej.

Ona je u četvrtfinalu napravila veliki rezultat, jer je eliminisala prvu teniserku sveta Karolinu Pliškovu iz Češke - 7:6 (7:4), 6:2.


Vandevej je tako stigla drugi put u karijeri do plasmana u polufinale grend slema, nakon što je to već učinila u januaru ove godine na Australijan Openu i to po istom receptu - i tada je eliminisala prvu sa WTA liste, Nemicu Angelik Kerber.

Pliškova je ovim porazom izgubila teniski tron, na kojem je bila sedam nedelja, pošto joj je za ostanak na toj poziciji bio potreban plasman u finale grend slema u Njujorku. Budući da to nije uspela da uradi, od ponedeljka će čelnu poziciju na WTA listi preuzeti Garbinje Muguruza iz Španije.

Vandevej zna kako je osvajati titulu na US Openu. Njoj je to pošlo za rukom 2008. godine, kada je kao 16-godišnjaka osvojila juniorski grend slem u Njujorku.

"Od trenutka kada sam ovde osvojila titulu pre devet godina, stalno sam maštala o uspehu na velikoj sceni. Kao šesnaestogodišnjakinja sam zamišljala da će se to dogoditi preko noći, ali to je ustvari dug proces", poručila je 25-godišnja Vandevej, koja je rođena u Njujorku.

Vandevej sada čeka pobednicu meča Kiz - Kanepi, koji je na programu u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu.

Ukoliko to bude Medison Kiz, na US Openu će to biti prvi put od 1981. godine da se četiri domaće takmičarke nađu u završnici takmičenja.

Prethodno su to uradile Trejsi Ostin, Kris Evert, Martina Navratilova i Barbara Poter i tada je titulu osvojila Trejsi Ostin, pošto je u finalu savladala Navratilovu (1:6, 7:6, 7:6).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC