• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale US Opena: Autsajder ili favorit?

Autor mondo.rs

Za trofej u Njujorku boriće se 32. igrač sa ATP liste Kevin Anderson i najbolji igrač planete Rafael Nadal

Finale US Opena donelo je iznenađenje, jer će se u njemu naći autsajder i favorit - Kevin Anderson i Rafael Nadal.

Anderson, 32. teniser sa ATP liste, pobedio je u polufinalu Španca Pabla Karenja Bustu rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 i prvi put u karijeri stigao do finala grend slem turnira, nakon što mu je do dolaska ove godine u Njujork četvrto kolo bio najbolji rezultat na najvećim turnirima.


On je postao i prvi igrač van top 30 na ATP listi koji je izborio finale US Opena u "Open eri", odnosno od 1973. godine, kada je i zvanično uvedena lista najboljih tenisera sveta.

Ujedno, prvi je Južnoafrikanac koji će se boriti za grend slem trofej.

Veliki uspeh naterao je Andersona da odmah posle pobede u polufinalu otrči do lože i poljubi suprugu, koja mu je najveća podrška.

Kevin Anderson u borbi za titulu na US Openu ispisaće još jednu novu stranicu teniske istorije. Južnoafrikanac, visok 203 centimetra, najviši je teniser koji će igrati u finalu nekog grend slema.

"Ne znam da li je to baš bilo primereno, ali uradio sam ono što mislim da je prava stvar. Bio je ovo veoma težak meč za mene, mnogo emocija sam uneo u njega i mislim da sam to na kraju i pokazao", rekao je Anderson i donekle zahvalio igračima iz vrha, poput Novaka Đokovića, Endija Mareja, Keija Nišikorija koji nisu učestvovali na US Openu, što su mu omogućili da ostvarili veliki rezultat.

Anderson će u finalu imati daleko teži zadatak, jer će mu rival biti najbolji igrač sveta - Rafael Nadal.

Španac je posle preokreta pobedio Huana Martina Del Potra (4:6, 6:0, 6:3, 6:2), koji je prethodno eliminisao Rodžera Federera.


"Nisam od početka turnira igrao najbolje, ali je moja igra bila sve bolja iz meča u meč. Uoči ovog meča rekao sam sebi da moram da odigram sa najvećom energijom. To sam poručio sebi mnogo puta, ali nisam uspeo. Protiv Del Potra nije bilo dobro odmah, ali sam uspeo da budem na potrebnom nivou i veoma sam srećan zbog toga", rekao je Nadal, nakon što je izborio 23. grend slem finale u karijeri.

On će se boriti za treću titulu u Njujorku, nakon što je pehare podizao 2010. i 2013, i ukupno 16. grend slem trofej u karijeri.

Ove godine osvojio je Rolan Garos, a prethodno je igrao finale Australijan Opena, koje je izgubio od Federera.

Nadal i Anderson do sada su odigrali četiri meča u karijeri i Španac je iz svakog izašao kao pobednik, uključujući i na poslednjem, odigranom ove godine na turniru u Barseloni.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC