• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U julu 957. na WTA listi, sad šampionka US Opena!

Autor mondo.rs

Vinći, Cibulkova, Barti, Gerges, Sevastova, V. Vilijams i Kiz - sve su one "pale" pred Sloun Stivens na US Openu, koja je fenomenalnih mesec dana tenisa krunisala titulom na grend slemu.

U duelu dve Amerikanke - pehar ide onoj starijoj!

Stoun Stivens (24) osvojila je ovogodišnji US Open pošto je u finalu poslednjeg grend slema sezone savladala sunarodnicu Medison Kiz nakon samo sat vremena tenisa - 6:3, 6:0!

Stivens je za samo 32 minuta povela, a još bolje je "otvorila" i naredni, finalni, set pošto je odmah iskoristila momentum i "brejknula" triput uzastopno Kiz, koja joj je dobra prijateljica, i koja nije bila na nivou u ovom duelu, pošto je mnogo grešila i tako "lišila" gledaoce boljeg meča.

Zanimljivo je da je ova devojka sa Floride u dosadašnjem delu karijere osvojila samo četiri turnira, od kojih je najpoznatiji Čarlston Open, što znači da nijedan od njih nije bio ni iz kategorije Master, a sada je vlasnica grend slem trofeja.

Stivens je uoči US Opena bila 83. na svetu, a s obzirom na to da je prošle godine nije nastupala - očekuje je ogroman napredak na WTA listi od ponedeljka.

Pre šest nedelja, odnosno tačno 31. jula, Stivens je bila 957. teniserka sveta, a sada će napredovati do 17. mesta!

Ona je napravila pauzu od 11 meseci, vratila se na Vimbldonu, gde je završila učešće već u prvom kolu, poražena je potom i u Vašingtonu, da bi od tada ostvarila 15 pobeda u 17 mečeva, igravši u polufinalima Sinsinatija i Toronta, i na kraju je nagrada stigla u vidu US Opena.

Kakvih mesec i po za ovu devojku...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC