• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živinice na nogama, stiže Borac m:tel!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Bojan Unčanin vraća se u Živinice: "Nadam se da će se navijači sjetiti svih dobrih stvari iz prošle sezone", poručuje trener Borca m:tel, koji je u prošlom prvenstvu sjedio na klupi Konjuha.

 RK Konjuh RK Borac m:tel najava 9. kolo Premijer liga BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Derbi 9. kola Premijer lige BiH u Živinicama će odigrati Konjuh i banjalučki Borac m:tel.

Biće to susret dvije ekipe koje su već godinama u vrhu bh. rukometa, ekipe će i ove sezone nastojati da ostvare visok plasman.

Banjalučani su u prvih osam kola ostvarili šest pobjeda i samo jedan poraz (prvo kolo bili slobodni), pa u ovaj meč ulaze kao blagi favoriti, s obzirom da Konjuh ove sezone ne pruža partije kakve se očekuju.

Ipak, posljednja dva susreta izgubili su u Živinicama. Prošle godine Konjuh je u ligaškom dijelu sezone slavio 30:26, a u razigravanju za šampiona 30:25.

Težak raspored i nastupi u Evropi sigurno su iscrpili igrače iz Živinica, ali kvalitet koji posjeduju i srpski stručnjak na klupi Žikica Milosavljević garant su da će Konjuh i ove sezone biti jedan od glavnih konkurenata za vrh tabele, čega je svjestan i Bojan Unčanin, trener Borca m:tel.

"Očekuje nas teška i ozbiljna utakmica u Živinicama, dobar protivnik i jedno od najtežih gostovanja. Ne samo zato što sam ja tamo bio trener prošle godine, nego i zbog ranijih godina, kada je Borac teško pobjeđivao u ovom gradu. Sigurno će i ovaj put biti teško. Ali, nadamo se da imamo snage, znanja i sreće da napravimo iskorak i ostvarimo dobar rezultat na ovom gostovanju", poručio je Unčanin.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Aktuelni trener Borca m:tel ostvario je sa Konjuhom sjajne rezultate prošle godine. Uveo ih u plej of, te na kraju zauzeo visoko treće mjesto u Premijer ligi BiH, prije nego što se odlučio za povratak u Banjaluku.

Tim iz Živinica pretrpio je određene promjene dolaskom Milosavljevića na klupu, ali Unčanin smatra da se radi o uobičajenoj pojavi kada neka ekipa promijeni trenera.

"Svaki trener donosi nešto svoje. Imaju tu i dva, tri igrača koji su došli ove sezone, tako da su i oni doprinijeli malo drugačijem načinu igre, što naravno nije ništa strano. Svakako da je sada koncepcija njihove igre drugačija nego prošle godine, ali igrački su kvalitetniji. Možda trenutno tabela ne pokazuje njihov kvalitet, ali Konjuh će sigurno biti predendent za visok plasman i ove sezone. To dovoljno govori da se radi o ozbiljnoj ekipi", pohvalio je Unčanin sutrašnjeg rivala.

Živiničani su imali veoma zgusnut raspored prethodnih dana. Osim nastupa u Čelendž kupu, u srijedu su odigrali susret sa Derventom, u kojem su poraženi 23:24, što je bio treći neuspjeh u sezoni u sedam dosadašnjih utakmica.

Ipak, vođeni frenetičnim navijanjem sa tribina, domaći rukometaši često su znali pružiti i više od maksimuma.

"Konjuh je odigrao tri teške utakmice u par dana i gledajući sa te strane, to je možda naša prednost. Ali, vjerujte da nije. Oni će sigurno smoći snage da pokušaju odigrati što bolje protiv nas, te nastojati da ih pretpljenji porazi ne uzdrmaju. Igraju kod kuće i obaveza im je da pred svojom publikom pruže što bolju poruku. Borac kao Borac je uvijek izazov, tako da ne sumnjam da će dati sve od sebe da odigraju što bolje i ostvare pobjedu", svjestan je trener Banjalučana šta njegov tim čeka u Živinicama.

Iako je ostvario sjajan uspjeh prošle sezone sa Konjuhom, Unčanin nije dočekao da tadašnji tim odvede u Evropu, s obzirom da je odlučio da na klupi Borca m:tel zamijeni Ratka Đurkovića.

Kako je istakao, nije previše razmišljao kako će publika reagovati na njegov povratak u Živinice.

"Prošle godine u Živinicama desile su nam se lijepe stvari. Momci su izborili Evropu, kasnije odigrali četiri dobre utakmice i to je velika nagrada i podsticaj za nastavak karijere. Bili su to dobri momenti i za mene kao trenera. Završili smo treći na kraju, igrali plej-of, imali smo sjajnu atmosferu, tako da nosim lijepe uspomene. Iskreno, nisam razmišljao o dočeku. Nadam se da će se navijači sjetiti svih dobrih stvari iz prošle sezone", rekao je Unčanin i dodao:

"Naš naporan rad kroz cijelu godinu se isplatio. Bilo bi mi drago da smo bili zajedno i tokom nastupa u Evropi. Ali, drago mi je i što sam u Borcu. Trenerski posao je takav. Danas ste tu, sutra niste. Mora se ići naprijed. Nadam se da ću i ove godine nastaviti dobar uspjeh sa Borcem i ostvariti ono što se od nas očekuje, a to je izlazak u Evropu", zaključio je kormilar aktuelnog bh. šampiona.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Golman "crveno-plavih" Arman Beširević pružio je dobru partiju u prošlom kolu protiv visočke Bosne.

"Znamo kakvo je gostovanje u Živinicama, a to smo osjetili i prošle godine. Uvijek je teško protiv Konjuha. Sigurno će pokušati da nam 'otkinu' bodove, ali i mi želimo pobjedu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Naša prednost je što ih trener Unčanin dobro poznaje, tako da očekujemo tri boda. Svjesni smo njihove jačine, ali atmosfera u našim redovima je odlična, tako da mislim da neće biti problema", poručio je Beširević.

Uz Bojana Ljubišića, 22-godišnji čuvar mreže predstavlja posljednju prepreku u odbrani Banjalučana.

"Smatram da je veliki plus imati kraj sebe iskusnijeg golmana. Zadovoljan sam svojom minutažom, te onim što sam pružio. Daću sve od sebe i u narednim utakmicama kada dobijem priliku", istakao je mladi golman Borca m:tel.

Derbi u Živinicama na programu je u subotu od 19 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Kakanj - Vogošća
Izviđač - Zrinjski
Bosna (V) - Maglaj
Konjuh - Borac m:tel
Sloga - Derventa
Bosna (S) - Goražde
Slobodna: Slavija

TABELA: Izviđač 24, Borac m:tel (-1) 18, Vogošća (-1) 18, Zrinjski (-1) 12, Konjuh (-1) 12, Maglaj (-1) 12, Sloga (-1) 12, Bosna (V) (-1) 9, Derventa 7, Goražde 6, Slavija 6, Kakanj 4, Bosna (S) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC