• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin: Poraz od Konjuha nije tragičan

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener RK Borac m:tel Bojan Unčanin ističe dobru igru svog tima protiv Konjuha i poručuje da poraz od svoje bivše ekipe ne shvaća tragično.

 Trener Rk Borac m:tel - poraz od Konjuha nije tragičan Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca bez povrijeđenog golmana Bojana ljubišića poraženi su od Konjuha 20:19 u Živinicama.

Crveno-plavi su uspjeli da se vrate u meč i na kraju ipak  propustili priliku da naprave potpuni preokret, a po mišljenju trenera Bojana Unčanina u finišu utakmice desio se i jedan sporni trenutak, gdje je Borac možda i oštećen.

"Konjuh je imao prednost tokom većeg dijela utakmice, mi smo uspjeli da izjednačemo sredinom drugog poluvremena i tu smo imali jedan dobar dio igre u odbrani. Naš golman Beširević je zaustavio dosta teških šuteva, imali smo i vođstvo 18:17, bili smo bolji u tim trenucima.  Primili smo jedan nesrećan gol kada se Konjuh vratio i poveo dva razlike. Imali smo priključak, promašili smo jednnu polukontru kada je Sirćo odbranio, ali opet smo se dobro branili i zabili taj gol. Ušli smo u završnicu, posljednjih 40-50 sekundi, imali smo prijetnju pasivnog napada, Dejan Unčanin je šutirao i pritom je dobio udarac u lice što nije sankcionisano. Možda je to čak bilo za najstrožu kaznu, možda i nije, ostalo je još 20 sekundi za Konjuh i oni su sačuvlai loptu i priveli utakmicu kraju", rekao je poslije utakmice Unčanin za naš portal.

Borac je u dosadašnjem dijelu sezone upisao dva poraza, oba u derbijima, prvi od Izviđača, a sada i protiv Konjuha.

"Mi smo oba derbija odigrali dobro i bili blizu u Ljubuškom  i ovdje smo bili blizu. Dva poraza nisu deprimirajuća, bar se ja nadam, to su teške utakmice. Evo večeras je Ljubuški izgubio od Zrinjskog na svom terenu šest razlike tako da ima još tu dosta utakmica da se igra. Ništa nije gotovo dok ne bude i matematički gotovo. Imamo duel sa Slogom u subotu, spremićemo se maksimalno i nadam se izaći kao pobjednici“, poručio je Unčanin.

Borac ni u trećem uzastopnom gostovanju u Živinicama nije stigao do bodova.

"Ja dok sam bio igrač pamtim teške utakmice u Živinicama. Stvarno su uvijek dobro igrali kao domaćini. Konjuh je prošle godine dva puta pobijedio i sa većom razlikom nego večeras. Večeras se nije znao  pobjednik do zadnjeg napada. Mi smo znali da ćemo imati takvu utakmicu i sigurno da nekim dijelovima možemo biti zadovoljni. Nažalost, falilo nam je par igrača, nismo bili kompletni. Nedostajalo nam je na kraju te svježine,  možda bi bilo drugačije da smo imali te pojedince imali da odmijene umorne igrače, možda i ne bi. Ne shvatam ovo tragično, pokušaćemo u sljedećoj utakmici biti puno bolji. Atmosfera u Živinicama je kao i uvijek bila dobra, fer i sportsko navijanje je bilo i viđen je dobar rukomet“, zaključio je trener Borca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC