• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka kroz pivo živi ideja "Bijelih zečeva"! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Iako je status banjalučkog ragbi kluba trenutno razmrznut, osnivač Sreten Zec došao je na ideju kako da brend "White Rabbitsa" održi živim, do nekog boljeg vremena kada će ragbisti u žuto-crvenim dresovima možda ponovo istrčati na teren.

 White Rabbit pivo FOTO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Besparica je učinila svoje. Nažalost.

"Bijeli zečevi" (White Rabbits) trenutno su u "stand by" režimu, pa je najtrofejniji ragbi klub iz Republike Srpske stopirao sve svoje aktivnosti.

Do nekog ljepšeg vremena...

Osnivač i trener ovog kluba Sreten Zec nekoliko godina ulagao je nadljudske napore da bi grad na Vrbasu dobio nešto novo, ali priča, nažalost, nije potrajala.

Od pretprošle godine ragbisti ovog kluba ne igraju zvanične utakmice, iako su ranije nastupali u Prvoj i Drugoj ligi Srbije, Kupu i Štitu Srbije, te domaćem prvenstvu i kupu, gdje su "pokupili" brojne trofeje.

TROFEJI "BIJELIH ZEČEVA"

Šampioni BiH (2015)

Osvajači Kupa BiH (2014, 2015)

Šampioni RS (2013, 2014)

Osvajači Kupa RS (2014, 2015, 2016)

"Punih pet godina 'Zečevi' su opstajali na našem entuzijazmu. Ljudi su se mijenjali, a nas par bilo je tu od početka. Došlo je do zasićenja, tako da dalje nije moglo. Nismo ušli u budžet Grada, niti smo imali bilo kakvu pomoć. Trudio sam se koliko sam mogao, ali jednostavno više nisam mogao da iznesem sav taj teret", kaže za MONDO "alfa i omega" banjalučkog kluba, koji je posljednje nastupe imao 2016. godine u Štitu Srbije.

Stanje u Banjaluci, kada je ragbi u pitanju, je na veoma niskim granama. Ipak, postoji šansa da se izađe iz tog sivila.

"Član našeg kluba Lazar Karalić pokušava da pokrene stvari sa mrtve tačke. Mlad je, pun entuzijazma i nastoji da sakupi mlađu ekipu, kako bi trenirali i pokušali da urade nešto. Bilo bi lijepo da uspiju."

Sada se okrenuo nekim drugim poslovima.

"Ja sam odlučio da se malo odmorim od svega toga, a ukoliko neko želi ponovo da pokrene tu priču, ima našu punu podršku i sigurno će biti u daleko boljoj poziciji nego što smo mi bili na početku", naglašava čovjek koji je posljednjih godina uradio mnogo toga za ragbi scenu Republike Srpske, s obzirom da je osim "Bijelih zečeva" osnovao i "Nove gromove" iz Novog Grada.

Ragbi se igra srcem!

Ipak, da ime "Bijelih zečeva" nastavi da živi, Zec se pobrinuo tako što je u saradnji sa kolegama iz prijedorske mini fabrike piva "Drama" odlučio da pokrene pivo koje će nositi ime upravo "White Rabbit".

"Nas par prijatelja pokrenulo je kraft pivaru i do sada smo na tržište izbacili tri vrste piva: Drama, Rudarsko i Jazavac. Uskoro bi svjetlost dana trebalo da ugleda i četvrto, bijelo, pšenično pivo 'White Rabbit'. Inspiracija je, naravno, došla od ragbi kluba, a na taj način željeli smo da sačuvamo ime od zaborava", zaključio je Zec.

Najpopularnije piće na našim prostorima pokupaće tako da sačuva ideju na ime "Bijelih zečeva", bar na nekom drugom nivou, ako nije moglo na onom sportskom...

Zec za MONDO: Nismo svjesni svog neznanja!

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC