• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UO RS BiH: Premijer liga i dalje u rukama Saveza

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Upravni odbor je odlučio da ne saziva Vanrednu skupštinu, nego da će se redovna održati u mjesecu maju na kojoj postoji mogućnost glasanja o povjerenju Predsjedništvu i Upravnom odboru Saveza.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH danas zasjeda na Ilidži u nastojanju da riješi aktuelne probleme u bh. rukometu, kojih je jako puno. Iako je bilo planirano da sjednica bude završena do 14 sati, nakon više od tri sata zasjedanja riješena je tek jedna tačka dnevnog reda, i to ona koja je na insistiranje Udruženja premijerligaša naknadno uvrštena na razmatranje.

Prema riječima Lejle Hairlahović, vršiteljice dužnosti generalne sekretarke RS BiH na insistiranje predstavnika klubova razgovarano je o nastavku takmičenja u Premijer ligi.

"Za šestu sjednicu Upravnog odbora planiran je jako obiman dnevni red od 17 tačaka. Međutim, prije početka sjednice došli su nam predstavnici premijerligaških klubova zbog toga što smo izlazili u medije s određenim izjavama da li će se nastaviti takmičenje ili ne. Tako da je to bila prva tačka. Jedan od njihovih zahtjeva je bio da se rukovođenje takmičenjem prepusti Udruženju premijerligaša, druga da se sazove Vanredna skupština Saveza na kojoj bi se glasalo o povjerenju aktuelnom rukovodstvu i šta dalje s Rukometnim savezom. Nakon rasprava, donesena su tri zaključka po toj tački, a to je da Upravni odbor ne može zbog materijalnih, organizacionih, tehničkih i statutarnih razloga prepustiti takmičenje Udruženju premijerligaša, tako da se Premijer liga nastavlja po predviđenom kalendaru u organizaciji RS BiH", kazala je Hairlahović, te dodala:

"Obavezali smo se da ćemo do Skupštine izraditi sve prijedloge udruženja koja trebaju biti uključena u Statut i da se predvide njihove nadležnosti. Neće tu biti samo Udruženje premijerligaša, nego i Sindikat igrača, Udruženje sudija, Udruženje trenera, što nam je jako bitno."

Upravni odbor je odlučio da ne saziva Vanrednu skupštinu, nego da će se redovna održati u mjesecu maju na kojoj postoji mogućnost glasanja o povjerenju Predsjedništvu i Upravnom odboru Saveza.

Kada je riječ o ID broju, koji je najveći problem RS BiH, jer zbog njegove blokade ne može normalno funkcionisati, Hairlahović kaže da postoiji nekoliko prijedloga kako riješiti tu pat poziciju.

"Postoje određeni prijedlozi da se mijenja ime Saveza, da se mijenja sjedište, ali o tome odlučuje Skupština, jer Upravni odbor nema ingerencije da se očituje. Na današnjoj sjednici najbitnije tačke biće muška rukometna reprezentacija, izvještaji i aktivnosti vezane za sve selekcije te pokretanje ženskog rukometa s mrtve tačke", kazala je Hairlahović.

Istakla je da bi na današnjoj sjednici trebao biti imenovan direktor ženske rukometne reprezentacije, koji će potom iznijeti prijedloge za selektore pionirske, kadetske, juniorske i "A" selekcije, kako bi spremni dočekali Trofej EHF za rukometašice rođene 2000. godine i mlađe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC