• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzmite pivo, šta god, vrijeme je za slavlje!

Autor mondo.ba

Prvi put u istoriji NHL lige, trofej u Stenli kupu pripao je hokejašima Vašington Kapitalsa. Legendarni Aleks Ovečkin još jednom MVP.

U finalu ovogodišnje NHL sezone, 101. izdanju Stenli kupa, susrele su se dvije ekipe koje nikada do sada nisu osvajale trofej, a pehar je na kraju pripao hokejašima Vašington Kapitalsa.

Drugi finalista, Vegas Golden Najts (eng. Golden Knights), nisu ni mogli ranije osvojiti trofej, s obzirom da je franšiza tek ove sezone uvrštena u NHL karavan, pa je tim iz grada poznatog po kockarnicama već u prvoj sezoni ostvario ogroman uspjeh plasiravši se u finale.

Vašington je do slavlja stigao rezultatom 4:1 u pobjedama, a sinoć je u petom meču, na gostovanju u prepunoj "Ti-Mobajl Areni", trijumfovao 4:3, te tako stigao do najvećeg uspjeha od osnivanja kluba 1974. godine.

"Uzmite pivo, ili šta god želite, vrijeme je za slavlje", poručio je 32-godišnji Rus Aleks Ovečkin, navijačima Vašingtona nakon prve titule u istoriji kluba.

Tek u 13. NHL sezoni, uspio je podići trofej, ali sav trud na kraju se isplatio.

"Dugo, predugo smo čekali ovaj trofej. Sjajan osjećaj. Sada idem kući našoj porodici, našim navijačima. Veoma sam uzbuđen. Ranije smo igrali u plej-ofu, ali nismo uspjeli proći dalje. Svake godine borili smo se da odemo do kraja i konačno smo to učinili. Znali smo da će ova godina biti samo naša", nije krio oduševljenje emotivni ruski veteran.

Legendarni kapiten Kapitalsa, koji je 2005. godine stigao iz moskovskog Dinama, bio je strijelac jednog od četiri sinoćnja pogotka, čime je stigao do brojke od 64 gola (49 u ligaškom dijelu sezone I 15 u plej-ofu, što je klupski rekord) te tako potvrdio MVP titulu ove sezone.

Pogledajte slavlje nakon osvojene titule...

...
Izvor: YouTube/NHL

U posljednjih šest sezona, Ovečkin je čak pet puta bio najbolji golgeter lige, a jedino je Sidni Krozbi prošle godine uspio da ga skine sa trona.

ASTEROID OVEČKIN

U čast legendarnog Rusa, njegov sunarodnik, astronom Leonid Vladimirovič Elenjin, Asteroid 257261 nazvao je imenom Ovečkina.

Ove sezone, oborio je brojne rekorde i zlatnim slovima ispisao stranice istorije najjače hokejaške lige na svijetu.

Postao je igrač sa najviše het-trikova u karijeri, prestigao je još jednog legendarnog hokejaša, Jaromira Jagra, po broju golova u produžecima…

U martu, postigao je 600. gol i tako se pridružio grupi od samo 20 igrača kojima je to pošlo za rukom.

Takođe, postao je četvrti koji je ovaj učinak ostvario u manje od 1.000 utakmica. Nepun mjesec kasnije, odigrao je svoj 1.000. meč u dresu Vašingtona.

Popisati šta je sve osvojio sa reprezentacijom Rusije, potrajalo bi...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC