• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok rukomet "šteka", Borac m:tel počeo s radom

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Dok se u rukometu Bosne i Hercegovine gotovo ništa pouzdano ne može reći, banjalučki Borac m:tel počeo je pripreme za novu sezonu 2018/19.

 Rk Borac počeo pripreme: Novi početak, stari ciljevi Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

S obzirom da se još ne zna kad će početi Premijer liga BiH, niti šta će biti sa Rukometnim savezom BiH, koji je bez rukovodstva, a u Republici Srpskoj se "koplja lome" oko fotelje predsjednika između Marinka Umičevića i Damira Ćopića, čak je i inspekcija imala posla, jako je teško baviti se isključivo sportskim segmentom priče.

POVEZANE VIJESTI

U takvoj konstelaciji rukometnih odnosa, banjalučki "Velikan iz Gospodske" je u ponedjeljak predveče "upalio motore", izvršio prozivku i odradio prvi trening za nastupajuću sezonu 2018/19, koja bi trebala da počne sredinom septembra.

Potpredsjednik Borca m:tel i jedan od "legalnih" predsjednika RS RS Marinko Umičević najprije je istakao da prethodna sezona u kojoj je Borac osvojio Kup BiH nije bila previše uspješna za crveno-plave.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Da smo uzeli titulu šampiona bilo bi bolje, malo smo se 'izvadili' osvajanjem Kupa BiH, ali u prvenstvu smo debelo podbacili, posebno na tzv. malim utakmicama", rekao je Umičević okupljenim novinarima.

DUŽNI JEDNU I PO PLATU

"Ostali smo platu i po u minusu, to mi je jako žao jer smo bili na putu da prvi put poslije 10 godina sve isplatimo. Nadamo se da ćemo to do petka da riješimo", rekao je potpredsjednik banjalučkog kluba.

Dilema, prema njegovim riječima, nema kad je riječ o ambicijama u sljedećoj sezoni u kojoj će Banjalučani igrati na četiri fronta - prvenstvu i Kupu BiH, Kupu RS i Kupu izazivača.

"Ambicije su opet titula i Kup BiH. U Evropi ne možemo očekivati takav uspjeh, ali u domaćim takmičenjima se zna - samo prvo mjesto. Ostali smo bez trojice igrača (Marko Ćeranić, Mihailo Stošljević, Armin Marić), a četvrti Nemanja Bezbradica nije igrao zbog povrede prethodne sezone. Doveli smo trojicu novih (Srđan Savić, Bojan Rađenović i Milan Dakić), ali teško je dovoditi pojačanja kad nemate novca. Ne znamo ni kad će krenuti prvenstvo, imamo problema i u BiH i na nivou RS, ali nadam se da će sve uspješno biti razriješeno jer ovi momci nisu zaslužili da trpe bilo čije nesuglasice", dodao je Umičević.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Direktor crveno-plavih Vladimir Branković podvukao je takođe da Borac uvijek ima najviše ambicije.

"Logično je da idemo da osvojimo 'duplu krunu' u BiH, Kup Srpske kao i da se što bolje predstavimo u Evropi. Pored toga, imamo ambiciju da što kvalititenije radimo sa mladim igračima i da sljedeće sezone imamo što više naših rukometaša u prvom timu. Takođe je u planu stabilizacija kluba, često sam ovih godina pominjao tu riječ, ali ove sezone mi je želja da budemo poznati po tome da nemamo dugovanja i da na vrijeme isplaćujemo sva primanja jer samo na taj način Borac može da se vrati na stare staze slave", rekao je Branković i dodao da je klub zadržao 80 odsto starog tima.

"Doveli smo tri nova igrača, od toga dvojicu juniorskih reprezentativaca Srbije, pa vjerujem da ćemo biti još bolji i još uigraniji".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Trener Banjalučana Bojan Unčanin prezentovao je plan rada na pripremama koje će biti obavljene u Banjaluci.

"Do 18. ili 19. avgusta smo u Banjaluci, gdje ćemo obaviti bazične pripreme za sticanje kondicije i snage, potom imamo dva meča u planu, a onda nam slijedi turnir u Gornjem Vakufu. Nakon tih pet-šest utakmica imaćemo bolju sliku o formi i nadam se da ćemo spremni dočekati prvenstvo, koje bi trebalo da počne oko 15. septembra".

Za razliku od rukovodstva, Unčanin nije pominjao trofeje kad je riječ o ambicijama, ali i dodao da se uvijek zna ko je i šta je Borac.

"Stručni štab i ekipa smo na samostalnom sastanku stavili visoke ciljeve, nismo konretnno pričali o titulama već želimo da stepenicu po stepenicu napredujemo. Nisam želio da opterećujem momke kao prošle godine sa 'duplom krunom', ali igrači znaju šta je Borac, šta treba da rade, kako da se ponašaju i kojim ciljevima treba da težimo. Svjesni su da želimo ono najbolje, pogotovo što ponovo igramo u Evropi i sigurno ćemo pokušati da napravimo dobar rezultat", naglasio je Unčanin.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novopridošli Srđan Savić nije krio zadovoljstvo što je u svom rodnom gradu po prvi put obukao opremu matičnog kluba.

"Dug put je bio do mog povratka u Borac. Drago mi je da sam po prvi put u opremi banjalučkog kluba, u svom sam gradu i predstaviću se banjalučkoj publici. Imao sam uspješnu sezonu u Austriji i nadam se da ću ispuniti sva očekivanja, koje je meni postavio stručni štab. Ambicije jesu velike, ali ne možemo obećamo titulu. Zasad nam je poprilično nepoznat rival iz Azejberdžana u Kupu izazivača, ne znamo ni da li ćemo igrati tamo ili ovdje u 'Boriku', ali nadamo se što boljem plasmanu. Prvo da prođemo prvo kolo, a onda ćemo misliti o Vogošći u narednoj rundi", naglasio je novi lijevi bek Borca m:tel.

Banjalučko dijete napokon u dresu Borca m:tel!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC