• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sportsko novinarstvo je marginalizovano"

Autor mondo.ba

Poznato TV lice Jovana Kecman važna je karika sportske redakcije Alternativne televizije, što potvrđuje i prestižna nagrada za najboljeg sportskog novinara “Zlatno pero – Limun Papić” dodijeljena Jovani 2014. godine.

Kaže da je još u osnovnoj školi znala da je sportsko novinarstvo poziv kojim se želi baviti, budući da je trenirala košarku i voljela da piše.

Kakva su Vaša dosadašnja iskustva iz informativne redakcije?

Sportska redakcija je dio informativne redakcije na ATV-u. Međutim, svako radi svoj dio posla, tako da nisam imala iskustva u informativi. Osim ponekad da pomogneš kolegama kada si na terenu, pa uzmeš izjavu od nekog npr. političara.

Koje teme su za vas najveći izazov ili inspiracija?

Banjaluka je malo sportsko tržište i teme možete da iscrpite za deset dana, ako ne i manje. Izazov je svaki put kada uradiš nešto novo, napraviš priču ili ugostiš klince koji su napravili sjajne rezultate u katastrofalnim uslovima.

Šta je do sada bio najveći izazov radeći u sportskoj redakciji ATV-a?

Najveći izazov, ne samo na ATV-u nego mislim i u svim redakcijama u Banjaluci, jeste biti aktuelan i uraditi nešto prvi. Dovesti u studio aktuelne goste i izvući od njih, ali i od sebe, najbolje u tom trenutku.

Šta biste promijenili u sportskom novinarstvu?

Sportsko novinarstvo je marginalizovano. Voljela bih da se više cijeni i ima isti status kao ostale grane novinarstva.

Da li je sportsko novinarstvo muška profesija?

Često se postavlja to pitanje, pogotovo kod nas gdje u sportskim redakcijama ukupno imaju  četiri žene. Novinarstvo je profesija kao i svaka druga. To je kao da pitate da li je rad na šalteru rezervisan isključivo za žene, ili ko je bolji: doktor ili doktorica.

Da li biste voljeli da se isprobate u nekoj drugoj vrsti programa? Kojoj?

Na ATV-u radim kao novinar i voditelj sportskog programa. U Centralnim vijestima se susrećemo sa raznim temama koje obrađujemo, dok u sportskom dijelu magazina “5do7” imamo priliku da ugostimo različite sportsite i sportske radnike. Milsim da je to ono što me ispunjava. Ne bježim od posla i izazova, pa ako me urednici vide i u nekim drugim vrstama programa, tu sam :)

Izdvojte zanimljivu andegotu sa terena ili redakcije koja vam se desila?

Heheheheh bilo ih je više. Kada radite program uživo razne se stvari događaju. Često to gledaoci ne primijete, ali se nama ponekad sekunde čine kao vječnost. Ne bih izdvajala nijednu posebno, jer ma koliko se činila simpatičnom ili ne u tom trenutku, svaka je bila za nauk.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC