• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer realan: Favoriti su Rafa i Novak

Autor mondo.rs

Švajcarski veteran kaže da mu je US open izuzetno važan posle kiksa na Vimbldonu...

Rodžer Federer zimus je u Melburnu osvojio jubilarnu 20. grend slem titulu i naterao mnoge da se zapitaju hoće li ikada ostariti i prestati da bude pretnja na najvećim teniskim turnirima.

U daljem toku 2018. pokazalo se da je "FedEx" itekako od krvi i mesa. Mada se nikako ne može reći da ima lošu sezonu, porazi od Borne Ćorića u finalu Halea i od Kevina Andersona (2:3 posle 2:0) u četvrtfinalu Vimbldona su nešto što mu se pre koju godinu ne bi desilo.

Način na koji je minulog vikenda izgubio od Novaka Đokovića u finalu mastersa u Sinsinatiju takođe mu ne daje mnogo razloga za optimizam po pitanju konačnog trijumfa... Pogotovo što bi sa Srbinom mogao da se sastane već u četvrtfinalu, a pre njega sa teniserima koji kada imaju svoj dan, mogu da budu vrlo neugodni. To su Nik Kirjos i Benoa Per.

"Žreb je takav kakav je. Imaću o čemu da razmišljam već od prvog kola. Nisam favorit za titulu. Po mom mišljenju, to su Rafa i Novak", rekao je novinarima Federer.

On je dodao da očekuje uzbudljiv turnir, jer su igrači poput Vavrinke, Raonića i Nišikorija posle pauza zbog povreda ponovo na visokom nivou.

Federer je priznao da bi mu "značilo ceo svet" ako bi posle 10 godina ponovo trijumfovao na US openu, koga smatra najtežim grend slem turnirom, jer za razliku od Vimbldona ili Rolan Garosa, ne postoje specijalisti za tvrdu podlogu, niti teniseri kojima ona izrazito ne odgovara.

Sada već 37-godišnji Švajcarac u Njujorku je slavio pet puta zaredom, od 2004. do 2008, nakon čega je samo dva puta došao do finala i izgubio od Huana Martina Del Potra 2009, odnosno Novaka Đokovića 2015.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC