• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovacije celog stadiona na oproštaju (VIDEO)

Autor mondo.rs

David Ferer odigrao je na US Openu poslednji grend slem meč u karijeri

Španski teniser David Ferer izdržao je sat i po vremena bitke sa Rafaelom Nadalom u prvom kolu US Opena, a onda je predao meč.

Iskusni, 36-godišnji igrač, rođen u Ćabiji u Alikanteu, odlučio je da se povuče u drugom setu, pri rezultatu 3:6, 4:3 zbog povrede, i to zauvek!

Fereru je to bio poslednji grend slem meč u karijeri! Publika u Njujorku pozdravila je velikog igrača i njegovu odluku dugim aplauzom.

"Pokušao sam da igram. Ovo je bio moj poslednji grend slem u karijeri i veoma mi je žao što nisam uspeo da završim meč. Mnogo vam hvala i mnogo ćete mi nedostajati", rekao je Ferer na oproštaju pred prepunim Artur Eš stadionom.

On je od 2000. godine, kada je profesionalno počeo da igra tenis, nastupao na 63 grend slem turnira i 208 mečeva, zabeležio 145 pobeda, igrao šest polufinala i jedno finale, 2013. na Rolan Garosu.

I tada je, baš kao i u US Openu na oproštaju, bolji bio Rafael Nadal (6:3, 6:2, 6:3).

Ferer je deset godina proveo u top 10 na ATP listi i jedan je od četvorice aktivnih igrača koji su tokom karijere zabeležili više od 700 pobeda. Osim njega to su učinili još Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković.

Najbolji plasman mu je treće mesto na ATP listi 2013. godine i igrač je sa najviše pobeda na grend slemovima, a da nikada nije podigao pehar.

"Veoma mi je žao zbog njegove odluke. David je jedan od mojih najbližih prijatelja na turu. Jedan je od najvećih španskih tenisera i veoma je tužno što završava karijeru", rekao je Nadal nakon što je poslednji put zagrlio svog zemljaka na mreži posle prekida meča.

David Ferer u karijeri je osvojio 29 pehara, od čega dva u dublu, a sa Španijom je tri puta pobedio u Dejvis kupu (2008, 2009, 2011).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC