• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak kroz "pakao" do 13-0!

Autor mondo.rs

Osvajač US opena 2011. i 2015. nastavio je tradiciju nepobedivosti na startu tog turnira, mada je u drugom i trećem setu imao ozbiljnih problema, pa ga je čak pregledao kardiolog.

Novak Đoković ostvario je očekivanu, ali nimalo laku pobedu nad Martonom Fučovičem - 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 u prvom kolu US opena.

Tako je i 13. put u karijeri zabeležio pozitivan start na poslednjem grend slem turniru sezone, a u sledećem kolu sastaće se sa domaćim igračem Tenisom Sandgrenom.

Biće to prilika da "osveti" Viktora Troickog, a sigurno je da se nada da će organizatori taj duel (najverovatnije u četvrtak) staviti u večernji termin, pošto mu igra u ekstremnim uslovima, na oko 35 stepeni u ranim popodnevnim satima, nimalo nije prijala.

Novak je posle osvojenog prvog seta počeo vidno da pati na terenu, često se držao za stomak, što mu se desilo i na nedavno održanom mastersu u Sinsinatiju.

Mađarski teniser iskoristio je to da izjednači na 1:1, pa i da u trećem setu stekne brejk prednosti (1:3, 2:4).

Senzacija je bila na pomolu, ali ni Fučovič nije bio "od čelika", već je i on počeo da oseća efekte vrućine. Zatražio je medicinsku pomoć, a njegov krizni period poklopio se sa Novakovim usponom, nakon što je u finišu drugog seta uzeo lek i čak bio pregledan od strane kardiologa!

Osvajač 13 grend slem titula, od toga dve u Njujorku, zaigrao je onako kako ume, izjednačio na 4:4, a zatim i preokrenuo na 6:4. Bila je to najava isto tako kvalitetnog početka četvrtog seta, nakon koga se Fučovič manje-više predao, tako da u završnim gemovima nije bilo nikakve drame.

Sa 10 uzastopnih gemova rešenih u svoju korist došao je do onoga što su mu svi predviđali, uključujući i kladionice, koje su za njegovu pobedu odredile gotovo minimalnu kvotu - 1,02.



"Trebalo je pronaći način", bila je prva Novakova reakcija, u mikrofon TV kanala "Eurosport".

"Mučio sam se, mnogo sam se mučio, ali povoljna okolnost je bila što sam sredinom trećeg seta primetio da se i on muči. Dobio sam dodatnu energiju i iskoristio taj impuls, a imao sam i sreću da na set lopti 'pročitam' njegov smeč, što mi je omogućilo da odem na pauzu u pozitivnom raspoloženju", osvrnuo se Đoković na novo pravilo, kojim je igračima data mogućnost desetominutnog predaha posle trećeg seta, ukoliko bar jedan od njih tako želi.


Đoković i Sandgren, trenutno 6. i 61. reket sveta, sastali su se samo jednom i to na ovogodišnjem Vimbldonu. Novak je u prvom kolu slavio laku i ubedljivu pobedu rezultatom 6:3, 6:1, 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC