• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobra noć za Novaka, na redu je Portugalac!

Autor mondo.rs

Jedanaesta uzastopna pobjeda nad Rišarom Gaskeom za plasman u osminu finala US opena.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sa lakoćom je preskočio treću prepreku na Otvorenom prvenstvu SAD.

On je u nedjelju rano ujutru po srednjeevropskom vremenu deklasirao Francuza Rišara Gaskea rezultatom 3:0 (6:2, 6:3, 6:3), a u osmini finala takođe će biti favorit protiv Portugalca Žoaoa Souse, 68. na ATP listi.

Novaku je ovo bio 14. meč u karijeri protiv Gaskea, njegove redovne "mušterije". Međusobni skor popravio je na 13:1, desetom uzastopnom pobjedom nakon jedinog poraza, pretrpljenog u grupnoj fazi završnog Mastersa 2007. godine.

Koliko je Đoković neprijatan rival godinu dana starijem Francuzu još bolje pokazuje set-razlika u tom vremenskom intervalu - 26:1!

Dvadeset peti igrač svijeta ni ovog puta nije mogao da ozbiljnije ugrozi Novaka, koji se u prva dva kola mnogo više namučio da bi prošao Mađara Fučoviča i Amerikanca Sandgrena.

U nedjelju je iskoristio četiri od 11 prilika za brejk (Francuz 0/5), imao je više "vinera" (31:25) i znatno manje neiznuđenih grešaka (25:47). Kada se tome doda da je u sva tri seta rano pravio brejkove i dolazio do vođstva, jasno je da je "morao" da produži pozitivnu seriju.

Novaku je ovo 11. uzastopni plasman u osminu finala US opena, naravno ako se ne računa prošlogodišnji turnir, na kome nije igrao zbog povrede.

Sledeći protivnik, Žoao Sousa, iznenadio je Francuza Luku Puja (7:6, 4:6, 7:6, 7:6). Kao u slučaju Gaskea, tradicija potpuno ide na ruku Đokoviću, koji je ubjedljivo pobijedio Sousu u sva četiri dosadašnja meča. Za sada nema izgubljen set, nadamo se da će tako i ostati...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC