• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još korak do spektakla

Autor mondo.rs

Novak Đoković i Rodžer Federer nalaze se nadomak međusobnog okršaja u četvrtfinalu posljednjeg grend slem turnira sezone.

Ne može se reći da će mečevi četvrtog kola US opena za dvojicu velikana predstavljati samo formalnost, ali bilo bi veliko iznenađenje ako se Novak Đoković i Rodžer Federer u noći između srijede i četvrtka ne bi sastali u četvrtfinalu US opena.

Za ostvarenje scenarija koji se nalazio na "horizontu" još od žrijeba, potrebno je da Novak potvrdi dominaciju u susretima sa Portugalcem Žoaom Sousom (za sada 4:0, set-razlika 11:0), koji je 68. na ATP listi, dok je Federerov zadatak da savlada 55. na svijetu, Australijanca Džona Milmana (međusobni skor 1:0).

U tom slučaju bi se Đoković i Federer sastali 47. put na ATP Turu (Novak vodi 24:22), a sedmi put na Otvorenom prvenstvu SAD, gde je trenutno 3:3.

Švajcarac je na njujorškom betonu dobio prva tri meča 2007 (finale), 2008. i 2009, a Srbin naredna tri - 2010, 2011. i u finalu 2015.

Ostale četvrtfinalne parove formiraće bolji iz mečeva:

(1) Nadal/Bazilašvili - Tim/Anderson
(2) Del Potro/Ćorić - Izner/Raonić
(3) Čilić/Gofan - Nišikori/Kolšrajber

Daleko najteži posao u trećem kolu je imao Marin Čilić, koji je tek oko 2.30 ujutru po lokalnom vremenu dovršio preokret u susretu sa Australijancem De Minaurom - 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5.

U osmini finala u konkurenciji teniserki igraće: Pliškova - Barti, S. Vilijams - Kanepi, Sevastova - Svitolina, Stivens - Mertens (nedelja), Vondroušova - Curenko, Kijs - Cibulkova, Sabalenka - Osaka i Suarez Navaro - Šarapova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC