• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaš podigao spomenik generalu Mladiću?

Autor mondo.rs

Bivši rukometaš Vlada Mandić je u rodnom Kalinoviku, selu u Srpskoj odakle je poreklom i ratni zločinac iz bosanskog rata Ratko Mladić, podigao spomenik generalu, piše štampa.

 Rukometaš podigao spomenik generalu Mladiću? Izvor: Mondo/Goran Sivački
Ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Mandić sam nije želeo da komentariše zašto se odlučio na ovakav potez, ali beogradski tabloid "Alo" tvrdi da je uradio kako bi se "odužio generalu Ratku Mladiću, koga smatra srpskim herojem".

Spomenik, odnosno zid na kojem se nalazi mural, dimenzija je 3,5 puta dva metra, ograđen je, pokriven reflektorima i kamerama i zaštićen neprobojnim staklom kako neko ne bi pokušao da ga uništi, a ceo projekat su realizovali umetnici iz Trebinja.

Darko Mladić, sin generala Ratka, za beogradski tabloid kaže da je video spomenik i da je Mandićev čin za svaku pohvalu.

"Svuda u Republici Srpskoj se vidi da Ratko Mladić ima veliku podršku u narodu, a ovo samo pokazuje da ne treba da se stidimo svojih heroja, već da im se odužimo za ono što su činili za narod tokom tih teških godina. Prošao sam nekoliko puta pored spomenika i moram da kažem da je baš lep", naveo je Darko.

General Ratko Mladić, bivši jugoslovenski visoki oficir i komandant snaga bosanskih Srba u ratu u BiH devedesetih, osuđen je 2017. godine u Haškom tribunalu na na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici (dosad identifikovano 6.849 ubijenih bosanskih muslimana), progona muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanja stanovništva Sarajeva dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem i uzimanja za taoce pripadnika Unprofora, 1992-95.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jhj

Ja.Svaka čast Mandiću.Svako treba da se ugleda na tvoje djelo.Ratko je heroj.Branio je svoj narod i od naroda ,normalno da ima podršku.Ratni zločinaca ima svugdje a još nisu osuđeni,jer njih neko štiti.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC