• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenađenje: Otkazan duel Đoković - Federer!

Autor mondo.rs

Srbin neće igrati protiv Švajcarca u četvrtfinalu US Opena, a za to se pobrinuo Džon Milman, koji je eliminisao osvajača 20 grend slem trofeja

ŠOK!

Rodžer Federer eliminisan je u četvrtom kolu ovogodišnjeg US Opena i neće igrati sa Novakom Đokovićem u očekivanom četvrtfinalu.

Za to se pobrinuo Džon Milman, koji je poslije preokreta eliminisao Švajcaraca u četiri seta - 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3).

Australijanac, trenutno 55. igrač svijeta, uspio je poslije izgubljenog prvog seta da slomi osvajača 20 grend slem pehara poslije žestoke borbe i dva taj-brejka.

Iako je djelovalo gotovo nevjerovatno da Švajcarac može da izgubi konce igre poslije ubjedljivog prvog seta, Milman, koji nije nosilac u Njujorku, uspio je zahvaljujući velikoj želji i borbi, ali i sjajnoj koncentraciji da promijeni tok meča.

U drugom setu je poslije izgubljenog gema na svoj servis (2:4) uspio najprije da vrati brejk (5:5) a potom i da u 12. gemu napravi novi za izjednačenje u setovima.

Nakon toga, u neizvjesnom setu, Federer je u taj-brejku prvi došao do prednosti (6:5), ali je propustio set loptu, a Milman je uspio da iskoristi drugu.

U četvrtom setu, opet je Švajcarac prvi napravio brejk (2:4), ali je Australijanac odmah uzvratio istom mjerom (4:4), pa je odluka opet pala u taj-brejku. Milman je bio sigurniji, Federer je neočekivano pravio greške, pa je svom rivalu omogućio ubjedljivo vođstvo (6:1), nakon kojeg mu jeste zadrhtala ruka prvi put kada je bio na servisu, ali ne i poslije toga.

Milman je natjerao Federera da napravi čak 76 neiznuđenih grešaka (a on je imao svega 28), dok je Švajcarac izuzetno loše i servirao (49 odsto uspješnog prvog servisa). Federer je na meču napravio i 10 duplih servis grešaka, a njegov rival samo jednu.

Džon Milman je poslije tri sata i 38 minuta igre slavio najveću pobjedu u karijeri i najbolji plasman na nekom grend slemu i zakazao duel sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu US Opena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC