• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Samo sam čekao da se meč završi

Autor mondo.rs

Švajcarac otkrio razloge slabe igre i iznenađujućeg poraza u četvrtom kolu US Opena od Džona Milmana

Rodžer Federer propustio je još jednu priliku da posle 2008. godine osvoji novi pehar na US Openu, šesti u karijeri i ukupno 21. grend slem titulu.

Neočekivano, u osmini finala pobedio ga je 55. igrač sveta Džon Milman. Australijanac je uspeo da napravi preokret, nakon što je izgubio prvi set (3:6, 7:5, 7:6, 7:6) i prvi put u karijeri dokopao se četvrtfinala na grend slemu, ali i pobedio igrača iz top 10 na ATP listi.

Federer, koji je u Njujorku slavio u nizu od 2004. do 2008. godine, otkrio je razlog lošije igre posle odličnog početka.

"Nisam mogao da dođem do daha", rekao je Švajcarac posle poraza, prvog na US Openu u karijeri od igrača van top 50, nakon skora 40-0.

"Samo sam mislio o tome kako je veoma toplo. Bila je to jedna od onih noći kada nisam mogao da udahnem. Uopšte nije bilo protoka vazduha", otkrio je drugi nosilac na US Openu.

O MILMANU

Rodžer Federer je imao reči hvale za Džona Milmana, koji je od avgusta prošle godine stigao sa 235. do 55. mesta na ATP listi, a napredovaće i posle US Opena. "Volim njegov intenzitet na terenu. Podseća me na Davida Ferera i momke kojima se uvek divim jer vidim kako snažno treniraju i imaju tu strast za tenisom. On je uzoran i pozitivan na terenu i van njega".

 On je istakao da mu se to dogodilo prvi put.

"Ja sam se borio sa nemogućim uslovima, prvi put u karijeri. Bilo je neugodno. Kako je meč odmicao sve više sam se znojio i gubio energiju. Džon se mnogo bolje snašao. Možda zbog toga što dolazi iz grada koji ima možda i najveću vlažnost na svetu - Brizbejna", rekao je Federer.

Otkrio da je jedva dočekao da napusti Artur Eš stadion nešto posle ponoći.

"Mnogo mi je bilo teško, i možda kada se osećaš tako počinješ da propuštaš i šanse. A imao sam ih na ovom meču. Zaista je razočaravajuće, ali samo sam čekao da se meč završi", istakao je rekorder po broju osvojenih grend slem trofeja.

"Pakao" u Njujorku: Dok neko ne umre na terenu...

Federer je rekao da su ove godine uslovi na terenu bili izuzetno teški zbog veoma visoke temperature u Njujorku, što je uticalo da se igra uspori.

"Moraš da se prilagođavaš na uslove za igru, a stalno ti je oprema mokra, sve na tebi je vlažno... Bilo je teško i Džon se bolje snašao u takvim uslovima", ponovio je Švajcarac.

Federer je samo jednom u karijeri izgubio na grend slemu od igrača van top 50 kada je dobio prvi set. Bilo je to 2013. na Rolan Garosu kada je bolji bio Sergej Stahovski.

Posle šokantne eliminacije i po oceni mnogih, jedne od najlošijih Federerovih partija u karijeri (78 neiznuđenih greški, 10 duplih, uz svega 49 odsto uspešnosti prvog servisa) društvene mreže bruje o tome da li je 37-godišnji Švajcarac odigrao možda poslednji meč na US Openu.

Nedavno je napravio šalu na taj račun, ali možda je u njoj bilo i malo istine...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC