• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena pokvarila finale u Njujorku

Autor mondo.rs

Amerikanka zbog žestoke svađe sa sudijom Karlosom Ramosom bacila mrlju na borbu za titulu na US Openu

Naomi Osaka osvojila je prvu grend slem titulu u karijeri. U finalu US Opena pobedila je svog idola, Serenu Vilijams, rezultatom 6:2, 6:4.

Mlada, 19-godišnja Japanka, pobedu čistu kao suza, izborila je u finalu koje je pokvarila velika šampionka Serena Vilijams.

Ona je zbog žestoke svađe sa sudijom, koji joj je dodelio kazne zbog koučinga, lomljenja reketa i nepristojnih reči bacila mrlju na sjajan meč.

"Ukrao si mi poen! Ti si lopov i lažov! Ti meni duguješ izvinjenje, nikada nisam lagala u životu. Imam ćerku i stojim iza onog što je ispravno i nikada nisam lagala", između ostalog je rekla Serena španskom sudiji Karlos Ramosu tokom rasprave, koji joj je nakon toga dodelio treću opomenu, što automatski znači izgubljeni gem.

Serena
Izvor: Youtube/Coconut Empire

Serena je tražila i supervizora, razgovarala sa njim, plakala, objašnjavala da nije dobila od svog trenera nikakve savete…

Ali, Patrik Muratoglu, njen trener, posle meča, iskreno je priznao da jeste Sereni pokazivao signale, što je suprotno pravilima.

"Da budem iskren, bio je 'koučing'", rekao je za ESPN Muratoglu.

"Pokazivao sam signale Sereni, ali ona to nije videla i verovatno zbog toga nije mislila da se radi o 'koučingu'. I Saša Bajin, Osakin trener, takođe je slao signale. Ali to rade i ostali treneri na mečevima, tako da treba da prestanemo da budemo licemerni oko toga", rekao je Serenin trener.

Sjajna Naomi Osaka, koja je imala podršku samo malog dela publike na Artur Eš stadionu, posle najvećeg uspeha u karijeri, bila je skromna i smerna.

"Znam da ste svi navijali za nju, izvinite što je ispalo ovako... U svakom slučaju, hvala vam što ste gledali naš meč", rekla je Osaka.

"Maštala sam da igram finale US Opena sa Serenom. Drago mi je što sam dobila tu priliku u životu", dodala je držeći pehar.

Na drugoj strani, Serena Vilijams, pokušala je da popravi utisak posle ne baš pristojnog ponašanja u velikom finalu.

"Teško mi je, ali ne želim sada da budem stroga. Ovo je Osakin prvi grend slem trofej. Znam da ste i vi u stanju u kojem sam i ja, ali hajde da probamo da budemo najbolji što možemo, da budemo pozitivni", rekla je Serena i zahvalila publici na podršci dodavši da se nada da će opet moći da igra u Njujorku.

Amerikanka je poručila da će posle svega nastaviti da se bori za prava teniserki.

"Videla sam kako teniseri nazivaju sudiju u stolici. To što mi je oduzeo ceo gem što sam mu rekla da je lopov, za mene je seksistička odluka. Muškarcima nikada sudije ne oduzimaju gemove zbog toga. Izgubila sam razum zbog toga, ali nastaviću da se borim za prava teniserki. Da budemo jednake i da Korne može da se presvuče na terenu, kao i teniseri, a ne da dobije kaznu zbog toga. Osećam da moram da prođem kroz ovo kao primer kako bi sutra i ostale teniserke koje imaju emocije mogle da ih ispolje na terenu i pokažu da su jake žene. To će im posle ovoga biti dopušteno. Meni danas nije uspelo, ali će drugima proći", rekla je šestostruka osvajačica grend slem pehara u Njujorku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC