• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unčanin protiv Dervente cilja treću pobjedu u nizu

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Zaostali duel drugog kola rukometne Premijer lige BiH, između Borca m:tel i Dervente, biće odigran u subotu od 18 časova u banjalučkoj dvorani "Borik". "Treba naći motiv i izaći spreman, dati sve od sebe i pobijediti", kaže Bojan Unčanin

 Bojan Unčanin RK Borac m:tel RK Derventa najava zaostala utakmica 2. kolo Premijer liga BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tokom prvenstvene pauze u Premijer ligi BiH zbog obaveza bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rukometaši Borca m:tel neće odmarati, nego će ovaj termin iskoristiti da odigraju zaostali meč drugog kola domaćeg prvenstva, u kojem će odmjeriti snage sa Derventom.

Iz tabora Banjalučana zahvalili su se rukovodstvu Dervente i Rukometnom savezu BiH što su im izašli u susret i pristali na odgađanje ovog susreta, koji je trebalo da bude odigran 13. oktobra.

Podsjetimo, "crveno-plavi" u tom terminu odigrali su dvomeč sa azerbejdžanskim Bakijem u okviru drugog kola EHF Čelendž kupa, gdje su ostvarili dva trijumfa i zakazali dvoboje sa Vogošćom u trećem kolu.

"Očekuje nas zgusnut raspored, kao i Derventu. Ponovo igramo Evropu i sigurno neće biti drugog termina za odigravanje ove utakmice. Ipak, drago mi je što opet nećemo imati pauzu od 14 dana, koja nikome ne ide u prilog", rekao je trener Borca m:tel Bojan Unčanin.

Dervenćani su u prve tri utakmice sezone osvojili samo bod (protiv Maglaja pred domaćom publikom 27:27), ali Unčanin smatra da položaj na tabeli ne prikazuje pravo stanje njihovog kvaliteta.

"Nemaju start kakav su priželjkivali. Imali su dva neplanirana kiksa kod kuće, ali mislim da zaslužuju bolje mjesto na tabeli jer nisu toliko loši. Imaju četiri, pet iskusnih igrača, vratio se i Spasoje Pekić iz Vogošće, tako da će sigurno i on popraviti kvalitet njihove igre", pohvalio je Unčanin sutrašnjeg rivala.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ipak, nakon gostujuće pobjede u Goraždu (21:20), te bodova protiv Vogošće u prošlom kolu (32:28), atmosfera u taboru Borca m:tel znatno je bolja, pa se svi nadaju da će novim trijumfom još više popraviti bilans na premijerligaškoj tabeli.

TABELA

Bosna 9, Leotar 9, Lokomotiva 9, Sloga (D) 9, Konjuh 9, Maglaj 7, Vogošća 6, Sloga (GV/U) 6, Borac m:tel (-1) 6, Gračanica 6, Zrinjski 3, Derventa (-1) 1, Goražde 0, Slavija 0.

"Svi ovu utakmicu shvatamo ozbiljno. Poslije pobjede protiv Vogošće, treba naći motiv i izaći spreman, dati sve od sebe i pobijediti. Sigurno da smo u ovom momentu kvalitetnija ekipa, ali to ne mora ništa da znači. Ipak, vjerujem u nova tri boda", poručio je Unčanin.

Za meč sa Derventom neće moći računati na Srđana Mijatovića, koji je sa reprezentacijom BiH, dok je Dean Šešić imao problema sa povredom, ali bi trebalo da nađe svoje mjesto u sastavu.

Duel Borca m:tel i Dervente biće odigran u subotu od 18 časova u dvorani "Borik".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC