• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš start 2019: Džumhur izgubio za 55 minuta!

Autor mondo.rs

Svjetski "Broj jedan" uspješno započeo godinu u Dohi. U prvom takmičarskom meču od Londona lako je savladao rivala iz BiH.

Nova godina počela je radno i uspješno za Novaka Đokovića.

Najbolji teniser na svijetu u Dohi je rutinski trijumfovao na startu ATP turnira iz serije 250, u kojem mu je rival bio teniser iz Bosne i Hercegovine.

Meč je trajao samo 55 minuta, a Nole je protivniku dopustio samo tri grema.

Novak Đoković - Damir Džumhur 6:1, 6:2

S obzirom na to da je Novak u subotu trijumfovao u Abu Dabiju na revijalnom turniru, ovo je bio njegov prvi takmičarski singl meč od završnog turnira u Londonu i poraza od Aleksandra Zvereva u finalu.

I odigrao ga je odlično!

Pouzdanom igrom, odličnom kretnjom na osnovnoj liniji i uz punu kontrolu igre, Srbin je od prvih gemova najavio da igrač koga trenira Ilija Bozoljac neće doći u situaciju da ga iznenadi.

Rutinskim trijumfom protiv Džumhura, 47. igrača na svijetu, Đoković je ušao u drugo kolo i zakazao meč protiv Mađara Martona Fučoviča, 36. na ATP listi, sa kojim se sreo i prošlog leta, na US Openu i pobedio u četiri seta.

Finale turnira u Dohi zakazano je za subotu, pa će Novak sljedeći meč odigrati u srijedu, a trenutno je njegov meč drugi na dnevnom rasporedu. Dan kasnije, u četvrtak ćemo pratiti četvrtfinala, a u petak polufinala. Sve uz direktan TV prenos na Areni sport.

Kada je u pitanju Džumhur, interesantno je da će se Novak i on sresti još jednom u Dohi, jer će odigrati i meč u dubl konkurenciji. Đoković će biti u paru sa bratom Markom, a teniser iz BiH u paru sa Dušanom Lajovićem, koji je u utorak takođe trijumfalno počeo učešće u Dohi.

"Duci" je u 1. kolu savladao Francuza Adrijana Manarina u dva seta, 6:3, 7.6 i tako potvrdio dobar start srpskih tenisera u glavnom gradu Katara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC