• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Vajda nije bio tu da čuje koliko znači Novaku...

Autor mondo.rs

Posle priče o reflektorima i "novom talasu", Kurijer je našeg tenisera upitao za odnos sa Marjanom Vajdom. Malo je reći da je Novak bio emotivan...

Teško je reći da li je Džim Kurijer bolje igrao tenis nego što već neko vreme intervjuiše najveće zvezde ovog sporta na najvećem stadionu u Melburnu.

Novak Đoković svakako je jedna od najvećih zvezda tog sporta, koji će ga jednog dana možda pamtiti i kao najboljeg igrača svih vremena.

Na tom putu, Srbina očekuje još mnogo iskušenja, rivala, uspona, padova, ali i nesvakidašnjih situacija, poput današnje - kada su organizatori u pet časova popodne, po vrelom letnjem danu, upalili reflektore na "Rod Lejver" areni i podigli temperaturu za koji stepen...

...što na samom terenu, što u "glavi" velikog šampiona.

Iako se "nećkao" i pokušavao da ne komentariše ovu nesvakidašnju odluku, koja ga je očigledno "izbacila iz takta" tokom meča sa mladim Denisom Šapovalovom, Đoković na kraju nije uspeo da se "izmigolji" sagovorniku željnom konkretnih odgovora.

NOVAK: REKLI SU MI DA JE ZBOG TV PRENOSA

"Šta si rekao sebi kada si uzeo tajm-aut, otišao do svlačionice i potom udario kao 'čekićem'?", pitao je Kurijer našeg tenisera, koji je posle neočekivanog gubitka trećeg seta pri vođstvu od 4:1 napravio "brejk", "ohladio glavu" i četvrti dobio rezultatom 6:0.

Novak se prvo nasmejao, pa odgovorio...

"Ništa konkretno, da budem iskren", rekao je i izazvao smeh na tribinama.

Kada je od Novaka dobio diplomatski odgovor o tome kako je pokušao da povrati momentum i prevaziđe "oluju", koliko zbog Denisovih dobrih udaraca, toliko zbog svojih nepotrebnih grešaka, Amerikanac je odlučio da bude konkretan i ne dozvoli sagovorniku "da se izvuče".

"Pokazao je kvalitet, definitivno je igač kog ćemo često gledati u budućnosti", konstatovao je Đoković, ali...

"A, šta bi sa svetlima ovde? Dan je. Delovalo je da si imao razgovor sa sudijom na tu temu kada su upaljeni reflektori...", rekao je Kurijer uz odobravanje publike, koja je i sama želela da čuje komentar.

VIDEO: OBEZBEĐENJE ZAUSTAVILO FEDERERA ISPRED SVLAČIONICE

Novak je mogao samo da se nasmeje, jer je znao da više nema kud.

"Da li zaista želiš da znaš?", upitao je.

"Zato sam i pitao...", odgovorio je dvostruki osvajač Australijan opena sa početka 90-ih.

"OK... Mislim da nije imalo nikakvog smisla uključivati svetla ovde u pet popodne, u trenutku kada imamo još četiri sata do sumraka", odgovorio je Novak i izazvao aplauz publike.

"Ljudi, da li ste videli loptice dobro?", upitao ih je naš teniser i dobio potvrdan odgovor.

"I ja sam ih video dobro, takođe. Mislim da je bilo nepotrebno uključivati ih, ali sam dobio objašnjenje da je razlog bio TV prenos", rekao je, zastao i, dok je publika negodovala, okrenuo se prema kameri i dodao:

"Nadam se da su i gledaoci uživali".

POD SUNCEM I REFLEKTORIMA: NOVA POBEDA ĐOKOVIĆA

Novak Intervju
Izvor: YouTube



Zadovoljan svime što je čuo, Kurijer je potom upitao osvajača 14 gren slem trofeja za mišljenje o "novom talasu" tenisera, mladića sa kojima se, kako je rekao, velikani poput Rodžera, Rafe i njega samog sa dosta uspeha suočavaju već neko vreme…

"Denis Šapovalov, Stefanos Cicipas čeka Federera, tu je i tvoj naredni rival, Danil Medvedev...", nabrajao je 48-godišnji Amerikanac.

"Da li si me nazvao veteranom?", uzvratio je Novak pitanjem na pitanje, ali nije zbunio voditelja.

"Zar nisi? Osvojio si 14 'mejdžora', potrebno je dosta vremena za tako nešto", odgovorio je i nasmejao 31-godišnjeg šampiona.

"Pomenuo si mnoga imena, koje predvodi Saša Zverev. Ima 21, ali je već uvrstio sebe među najbolja tri-četiri igrača na svetu i počeo da osvaja neke od najjačih turnira. To je sjajno, lepo je videti nova lica, dobro je što su mladi momci tu da izazovu najbolje igrače sveta. Oni izlaze na teren sa puno samopouzdanja, veruju u sebe i upravo je to ono što želim da vidim", rekao je Novak i dodao:

"Pozdravljam i poštujem to, iskreno".

Dobio je aplauz za takav stav.

EMOTIVNI NOVAK: MARJAN JE PORODICA I PRIJATELJ



Kurijer je vratio Novaka godinu i više dana unazad, na period borbe sa povredom lakta, a potom istakao važnost njegovog trenera Marjana Vajde, čiji je povratak u Đokovićev tim značio i gotovo momentalni uspon našeg tenisera na vrh uz osvojene titule na Vimbldonu i US openu, kompletiran "zlatni masters" u Sinsinatiju, itd.

Novaka nije bilo potrebno pitati dva puta za ono što Slovak predstavlja u njegovom životu.

"Sjajno je videti Marjana, koji trenutno nije u 'boksu'", rekao je sa osmehom, pokazujući na upražnjeo mesto sa kojeg uvek dobija podršku i pozitivnu energiju.

Vajda je već bio otišao sa tribina, pa nije mogao da čuje ove reči…

"Stalno govorim da je on više od trenera za mene, zbog odnosa koji smo izgradili tokom ovih deset i više godina... Toliko vremena smo proveli zajedno, viđam ga više nego roditelje. Smatram ga članom porodice, smatram ga prijateljem, prošli smo mnogo toga dobrog i lošeg zajedno, uvek je bio tu za mene i zaista mi je drago što ga ponovo pratim", rekao je Novak i potom ovacijama ispraćen sa terena na kom je podizao pehar 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

Nadamo se i 2019.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drena

DO POBJEDE NOLE SREĆNO DA TE BOG DRAGI ČUVA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC