• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci o Novaku: Uništio ga je! Hrvati pišu: Neviđeno!

Autori mondo.rs Autori Tanjug

"Nadal znao da gubi finala na gren slemovima, ali da ga niko nikada nije nadigrao kao danas", objavio je zagrebački Index. Španski mediji konkretni i oštri prema Rafi. Odložena je debata o "GOAT" tituli.

Nikad viđenim povratkom iz teške povrede i dvogodišnje krize, Novak Đoković naterao je i najzadrtije teniske analitičare da uspore sa proglašavanjem Rodžera Federera za najvećeg tenisera svih vremena.

Iako je, naročito u medijima na Zapadu, i dalje veliki broj onih koji "GOAT" titulu tvrdoglavo čuvaju za Švajcarca, rezultati koje od prošlog proleća beleži srpski as svako malo oduzmu još jedan argument onima koji agituju za Federera, pa i Rafaela Nadala.

Od danas, Srbin ima pet gren slem titula manje od pet godina starijeg Federera i dve manje od godinu dana starijeg Nadala, dok je u svim ostalim relevantnim kategorijama od ranije najubedljiviji.

NOVAK NA IVICI SUZA: EVO ZAŠTO...

Ove nedelje, Novakova rekordna sedma titula na Australijan openu tema je broj jedan u sportskim medijima širom planete.

Neprijatno tačna igra i ubedljiva pobeda u finalu nad večitim rivalom, Nadalom, nije ostavila mnogo prostora za diskusiju o tome ko je u ovom trenutku najbolji igrač u ovom sportu. U tome su posebno konkretni bili mediji u Španiji, koja od 2013. čeka Rafinu pobedu nad Noletom na betonu.

"NOVAK JE UNIŠTIO NADALA"

Najbolji
Izvor: Youtube/Australian Open TV



Zarada na teniskim turnirima

Novak - 128.791.695

Rodžer - 120.701.597

Rafael - 104.723.833

Serena - 88.893.865

Endi - 61,108,985

*napomena: sume su u američkim dolarima

 Madridska "Marka", vodeći sportski list u toj zemlji, trijumf svetskog "Broja 1" opisala je rečima: Novak je naučio svet tenisa da prihvati je on najbolji", gde je autor slikovito priznao da bi hitno moralo da se prestane sa Federer-Nadal debatom.

"U Melburnu je najbolji bez ikakve sumnje, o čemu govore i trofeji, ali i sve što smo videli ove godine. Sedma titula, druga preko Nadala".

ČAROBNJAK IZ OZ(IJ)A!

Katalonski "Mundo Deportivo" odlučio se za naslov "Novak uništio Nadala",uz konstataciju da je "novi kralj Australije bio neizmerno moćan". Madridski "As" uporedio je Novakov put ka tituli sa "uraganom".

"Finale najavljenio kao vatreno, a ostalo je razočaranje posle svega. Novak sa 31 godinom, jednom manje od Nadala, poslao je poruku da želi da bude najbolji u istoriji", piše As.

Najdalje u pohvalama ide katalonski "Sport".

"Očekivalo se da će biti žestoko finale, možda najveće u istoriji Nadala i Đokovića, ali je stvarnost bila drugačija. Ne samo da se Novak vratio na svoju staru, najbolju verziju, već je Nadal bio neprepoznatljiv. Ovakav Novak je vrlo zastrašujuć".

A, BRITANCI?



Na britanskom BBC-u u "hedu" je naslov "Dominantni Đoković osvojio Australiju" i podsećanje da je vezao treći gren slem u nizu posle titula na Vimbldonu i US openu.

"Đoković se približio Nadalu i Federeru po broju gren slem titula. Svi su očekivali epsko finale, kao 2012, ali se sve brzo izdešavalo toliko da je i publika bila zapanjena. Đoković je bio besprekoran".

Dominantna pobeda srpskog asa nije ostavila ravnodušnim ni medije iz regiona u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

INDEX: NADALA NIKO NIJE OVAKO PORAZIO



Srbin, osim što je na "Ozi openu" postavio rekord sa sedam titula, uvećao je vođstvo na ATP listi sa 2.635 poena više u odnosu na drugoplasiranog Nadala.

 Hrvatski portal Indeks ističe "Fantastični Novak razbio Nadala", uz zanimljiv opis završetka finala.

"Nadal se pred kraj trećeg seta ironično nasmejao, kao da je pitao "A šta da radim?", nakon što je Đoković još jednom pogodio liniju i ostavio Rafu bez rešenja", piše Indeks i dodaje da je


Sportske novosti pišu da se meč veka pretvorio u šou senzacionalnog Đokovića.

"Mnogi su veliko finale najavljivali kao meč veka, okršaj dvojice velikana u naponu snage, ali na kraju se sve pretvorilo u "one man show" u režiji prvog tenisera sveta".

Crnogorske "Vijesti" navode da je "savršeni Đoković deklasirao Nadala" u dominaciji kakva se nije očekivala, ali se gledala dva sata, a portal "Klix" iz BiH da je "Đoković ispisao istoriju u Australiji razbijanjem Nadala".

"Dnevni avaz" objavio je da je Đoković pokazao da je daleko najbolji teniser na planeti tako što je protiv Nadala "leteo" po terenu "Rod Lejver" arene. 


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC