• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJSTOR! Đokoviću sportski "Oskar" - četvrti put

Autor mondo.rs

Novak Đoković dobitnik je prestižne nagrade Sportske akademije Laureus za najboljeg sportistu sveta u 2018. godini.

Novak Đoković fantastičan povratak tenisu posle povrede u 2018. godini krunisao je još jednom velikom i važnom nagradom.

Srpski teniser proglašen je za najboljeg sportistu sveta u izboru Sportske akademije Laureus.

Na ceremoniji održanoj u Monte Karlu Novak Đoković četvrti put poneo je takozvani sportski Oskar u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je bilo još pet vrhunskih sportista.

U trci sa Đokovićem za prestižno priznanje bili su fudbaleri Luka Modrić, član Real Madrida, najbolji igrač sveta u izboru FIFA i UEFA, Kilijan Mbape iz Pari sen Žermena, Luis Hamilton, šampion Formule 1, Lebron Džejms, košarkaš Los Anđeles Lejkersa i kenijski atletičar Eliud Kipčoge.

Đoković je prethodno osvajao Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta i 2012, 2015. i 2016. godine.

Novaku Đokoviću je nagradu predala bivša šampionka Monika Seleš u društvu princa Alberta od Monaka.

On se najpre zahvalio Moniki Seleš, sa kojom je razmenio tri poljupca.

"Velika je čast što delim ovu pozornicom sa princom i Monikom. Moji snovi su počeli sa tobom i tvojom karijerom, a Jelena Genčić je najzaslužnija. Više nego bilo ko, uz moje roditelje, verovala je i bila uz mene i zbog nje znam sve o tebi. Znao sam da jedeš zdravo, ideš u krevet u 20.30 časova, ne piješ koka-kolu... Morao da radim sve kao ti, i hvala ti zbog toga", rekao je prvo Đoković bivšoj jugoslovenskoj teniserki.

Zahvalio se potom Akademiji Laureus na nagradi.

"Hvala Laureusu, nisam znao šta da očekujem večeras, jer moja filozofija je ne očekuj ništa i dobićeš sve".

"Mnogi su mi zagrejali srce večeras, dokazali da upornost u sportu donosi mnogo, da sport može da promeni sve, kako je rekao Nelson Mendela kada je osnovana ovaj akademija", rekao je najbolji teniser sveta, istakavši i veliku podrške svoje supruge Jelene.

Onda je otkrio da je prošao veoma težak period pre nego što se vratio na vrh.

"Razmišljao sam stvarno da napustim tenis i trebalo mi je vreme da pronađem svrhu, a ova nagrada reflektuje to putovanje od nekoliko meseci", naveo je Đoković uz napomenu "da uvek treba u sebi pronaći motivaciju da nastaviš dalje".

Srpski teniser je u 2018. godini osvojio četiri titule - dva grend slema (Vimbldon i US Open), kao i dva mastersa (Sinsinati i Šangaj) i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Đoković se sa četiri nagrade Laureus izjednačio sa bivšim atletičarom Useinom Boltom, dok je jedino uspešniji od njih Rodžer Federer, koji je pet puta proglašavan za najboljeg sportistu sveta.

Četiri pehara u konkurenciji dama ima i Serena Vilijams.

View this post on Instagram

MAJSTOR! Đokoviću sportski "Oskar" - četvrti put! @djokernole fantastičan povratak tenisu posle povrede u 2018. godini krunisao je još jednom velikom i važnom nagradom. Proglašen je za najboljeg sportistu sveta u izboru Sportske akademije Laureus! Na ceremoniji održanoj u Monte Karlu Novak je četvrti put poneo je takozvani sportski Oskar u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je bilo još pet vrhunskih sportista. U trci sa Đokovićem za prestižno priznanje bili su fudbaleri @lukamkdfuc10, član @realmadrid, najbolji igrač sveta u izboru FIFA i UEFA, @k.mbappe iz @psg, Luis @lewishamilton, šampion Formule 1, @kingjames, košarkaš Los Anđeles Lejkersa i kenijski atletičar Eliud Kipčoge.

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on

Za najuspešniju sportistkinju planete proglašena je gimnastičarka Simon Bils, koja je u 2018. postala prva žena sa osvojena sva četiri svetska šampionata.

Japanska teniserka Naomi Osaka dobila je nagradu za "proboj godine", golfer Tajger Vuds je proglašen za "povratnika godine", a među laureatima Laureusa još su se našli snouborderka Kloe Kim, skijašica Lindzi Von, penjač iz Kine Ksija Boju, skijašica Henrijeta Farkašova, sa članom njenog tima Natalijom Subrtovom, dok je Juva izabrana za organizaciju koja je činila velike stvari na planu društvene odgovornosti u sportu.

Za izuzetan doprinos nagradu je dobio Eliud Kipčoge, kenijski maratonac i svetski rekorder, a za životno dostignuće pehar je otišao u ruke fudbalskog trenera Arsena Vengera.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

PRETJERIVANJE IMA I BOLJI SPORTISTA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC