• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Mujezinović se nada finalu na debiju

Autori mondo.ba Autori Fena

Zenički srednjeprugaš Abedin Mujezinović u škotskom Glazgovu ove sedmice imaće debitantski nastup na evropskim dvoranskim prvenstvima.

Jedan od tri predstavnika BiH na Evropskom dvoranskom prvenstvu (od 1. do 3. marta) u škotskom Glazgovu biće Abedin Mujezinović, 26-godišnji srednjeprugaš iz Zenice (preostala dva Amel Tuka i Mesud Pezer).

Mujezinović je normu za disciplinu 800 metara, koja je ovog puta iznosila 1:49.20, ispunio nedavno, 3. februara u italijanskoj Padovi, gdje je i pobijedio s vremenom 1:48.57.

"Činjenica da sam ovog mjeseca istrčao normu govori da spremno dočekujem nastup u Glazgovu. Naravno, nadam se da ću proći kvalifikacije u petak naveče (19.48 sati), a onda se u subotu boriti i za finale. Finale je na programu u nedjelju", napominje Mujezinović, koji se juče vratio iz Beograda, gdje je prošle sedmice imao posljednji nastup.

U trci na 400 metara, u kojoj je s 47.40 pobijedio njegov klupski i reprezentativni kolega Amel Tuka, on je s vremenom 49.28 zauzeo četvrto mjesto.

"Ostao sam još nekoliko dana trenirati u njihovoj dvorani, jer ovdje nemam uslova", ističe Mujezinović, koji se tokom ove zime pripremao u Zenici, Makarskoj, Italiji i Beogradu, gdje je prije dvije godine prvi put postao dvoranski prvak Balkana na 800 metara.

Iste godine naslov prvaka Balkana osvojio je i na otvorenom, ali na takmičenju u Novom Pazaru. Najznačajniji uspjeh u dosadašnjoj karijeri ipak mu je prošlogodišnja bronzana medalja sa Mediteranskih igara iz španske Taragone, koja je i ujedno prva medalja koju je neki bh. atletičar ostvario u trkačkim disciplinama na MI.

Mujezinović je prošle godine nastupio i na Evropskom prvenstvu na otvorenom u Berlinu, ali je, nakon izuzetno hrabrog nastupa s vremenom 1:48.07 bio četvrti u grupi te ostao bez polufinala, da bi, naknadno, a zbog navodnog sprečavanja Britanca Eliota Žila da ga pretekne, nepravedno bio i diskvalifikovan.

Nije uvažena ni žalba Atletskog saveza BiH pa je Mujezinović ostao i bez plasmana u Berlinu, mada je veći dio trke bio među prvom trojicom u svojoj grupi te se činilo da će ući u polufinale, u koje je ipak otišao Žil s 1:48.05.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC