• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srećno, Ivana!

Autor mondo.rs

Srpska atletičarka ide na istorijski "het-trik".

Dvostruka uzastopna dvoranska prvakinja Evrope "poskočila" je u finale.

Ivana Španović vratiće se na zaletište u nedelju u 19 časova kada će ulog biti mnogo veći - druga odbrana zlata u finalu u skoka u dalj.

Druga predstavnica Srbije, Milica Gardašević nije uspela da obezbedi mesto među osam najboljih. Ona je u kvalifikacijama zauzela 11. mesto skokom od 6,41.

Najbolja srpska atletičarka skočila je 6,79 iz prve u kvalifikacijama, što je bilo za 14 centimetara preko norme, pa se više nije vraćala na stazu, već je čuvala energiju i koncentraciju za veliko finale u kom će pokušati drugi put da odbrani nslov šampionke kontinenta.

"Drago mi je da sam kvalifikacionu normu rešila u prvom skoku. Osećam se spremno, ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću kao i uvek pružiti svoj maksimum", rekla je Španovićeva, prenosi Atletski savez Srbije.

Ova 28-godišnja Zrenjaninka prvo dvoransko zlato sa EP osvojila je u "O2 areni" u Pragu 2015. godine, kada je uz novi nacionalni rekord 6,98 porazila Sosten Mogenaru iz Nemačke (6,83) i Florentinu Marinku iz Rumunije (6,79).

NAŠI U GLAZGOVU: KO, KAD, PROTIV KOGA...

Dve godine kasnije u "Areni" u Beogradu, Ivana je letela do 7,24 što je, naravno, bio novi nacionalni rekord, s tim da je ovog puta delila postolje sa Loren Judžin iz Britanije (6,97) i Klaudijom Zelman-Rat iz Nemačke (6,94).

Ovog marta u Škotskoj, Ivana će "het-trik" pokušati da ostvari kao zvanična svetska dvoranska prvakinja, jer je pre godinu dana u Birmingemu skokom od 6,96 u finalu porazila Britni Ris iz SAD (6,89) i Mogenaru (6,85) pa se posle bronze u Sopotu 2014. i srebra u Portlandu 2016, domogla i svetskog zlata.

Srećno, Ivana!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC