• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Vardar odbranio titulu!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Rukometaši skopskog Vardara pobijedili su Zagreb u finalu SEHA lige 26:23 (14:12) i osvojili treću uzastopnu, a ukupno petu titulu šampiona regionalne lige.

Skopski Vardar je novi-stari šampion SEHA lige pošto je odbranio titulu pobjedom 26:23 nad Zagrebom.

Finalna utakmica koja je odigrana u bjeloruskom gradu Brestu obilovala je izjednačenom i grubom igrom i završila je sa tri crvena kartona, a krajem prvog poluvremena je ozbiljnije povrijeđen rukometaš Vardara Kristijan Disinger.

Zagreb je bolje otvorio meč i poveo 7:4, ali su Makedonci poslije tajm auta Roberta Paronda Garsije izjednačili na 7:7 i držali egal, da bi u 23. minutu i poveli 11:10.

Uspio je Vardar da se odlijepi in a 14:11, ali Zagreb je do kraj prvog poluvremena smanjio na 14:12.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena prava drama na parketu. Potočnik je u vazduhu gurnuo Disingera, koji je ostao na parketu gdje mu se nekoliko minuta ukazivala pomoć, da bi potom hitno bio prebačen u bolnicu u Brestu. Prema prvim informacijama Nijemac je doživio prelom ruke.

Zagreb je početkom drugog poluvremena izjednačio na 14:14, ali je odmah potom zaradio još jedan crveni karton, odnosno Mandić je morao van terena zbog trećeg isključenja.

Predvođeni sjajnim Krištopansom rukometaši Vardara su stigli do tri gola prednosti, a imali sui  maksimalnih 22:18, a Zagreb je samo u jednom trenutku prišao na 24:23.

Vardar nije, međutim, dozvolio iznenađenje i golovima Stoilova i Skubea postavio konačnih 26:23.

Vardar - Zagreb
Izvor: Youtube/SEHa Gazprom league

Dainis Krištopans izabran je za MVP-a Fajnal for SEHA lige, a izabran je i idealni timu kojem su:Dejan Milosavljev (golman), Timur Dibirov (lijevo krilo), Damir Bićanić (lijevi bek), Sandro Obranović (srednji bek), Dainis Krištopans (desni bek), Zlatko Horvat (desno krilo), Stojanče Stoilov (pivot), a Pavel Horak izabran je za najboljeg odbrambenog igrača.

Najefikasniji u timu makedonskog šampiona bio je Dainis Krištopans sa sedam golova, a po pet su postigli Staš Skube i Timur Dibirov, dok je golman Dejan Milosavljev imao sedam odbrana.

U hrvatskom timu najprecizniji je bio bio Luka Mrakovčić sa četiri pogotka, a golmani Zagreba Kastelec i Ristanović su imali po četiri odbrane.

U osam godina postojanja regionalne lige Vardar je sa pet titula, od koji su poslednje tri osvojene uzastopno, najtrofejniji tim SEHA lige, a za skopskim rukometašima slijedi mađarski Vesprem sa dvije i hrvatski Zagreb sa jednim trofejom.

U borbi za treće mjesto na finalnom turniru Seha lige bjeloruski Meškov Brest je na svom terenu pobijedio hrvatski Nekse s 24:19 (12:8).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC