• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović ispod svog nivoa i bez masters titule

Autor mondo.rs

Fabio Fonjini zasluženo je, u dva seta, rešio u svoju korist finale turnira u Monte Karlu.

Prvi nastup Dušana Lajovića u finalu turnira "Masters 1000" serije završio se porazom.

Srpski teniser je sredinom oba seta zapadao u krizu iz koje nije uspevao da "ispliva" i Fabio Fonjini dobio je meč rezultatom 6:3, 6:4!

I Srbin i Italijan prvi put u karijeri su igrali finale mastersa, a Lajović je prvi put bio u finalu ATP turnira bilo koje kategorije. Teško je reći da li je psihološki pritisak učinio svoje, ili je problem bio neke druge prirode (žalio se posle polufinala na žuljeve na nozi), ali činjenica je da Lajović nije odigrao ni izbliza kao u subotu protiv Medvedeva, ili par dana ranije protiv Dominika Tima.

Dvadesetosmogodišnji Lajović je u prvom međusobnom meču sa tri godine starijim Fonjinijem zadao prvi udarac.

Napravio je brejk i poveo 2:1, a kada uprkos nekim odličnim potezima nije uspeo da ga potvrdi i poveća na 3:1, doživeo je pad i Fonjini je sa četiri uzastopna gema uspostavio potpunu kontrolu.

Na početku drugog seta su odmah razmenili brejkove, a prelomni gemovi bili su četvrti i peti, kada Duci nije iskoristio svoje šanse. Praktično je darovao Italijana brejkom za 2:3, posle kog je ovaj uzeo medicinski tajm-aut, zbog povrede zadnje lože.

Lajović je od tog trenutka mogao da zaigra na kartu iscrpljivanja protivnika, u nadi da će pod fizičkim hendikepom pre ili kasnije popustiti, međutim, veliki broj neiznuđenih grešaka učinio je da takva taktika ne bude sprovedena u delo.

Fonjini je iskusno nanizao tri gema na svoj servis i zasluženo došao do pobede, kojom je na tronu Monte Karla nasledio 11-ostrukog šampiona, Rafaela Nadala.

UŽIVO

- 4:6 FONJINI JE ŠAMPION MONTE KARLA! Bio je bolji ovog popodneva, Duci nije uspeo da odigra na nivou iz prethodnih mečeva...

- 4:5 Duci uzima gem nakon 40:40. Nije dao Fonjiniju meč loptu. Italijan će servirati za titulu...

- 3:5 Počelo je neiznuđenom greškom srpskog tenisera i završilo se gemom bez izgubljenog poena.

- 3:4 Lajović bez problema. Još dve šanse će imati da se vrati u meč.

- 2:4 Fonjini je iskoristio medicinski tajm-aut. Butina mu je bandažirana i evidentno je malo "prikočio", ali Duci mu je svojim greškama - pre svega promašenim smečom na mreži pri 30:30 - omogućio da uzme još jedan gem.

- 2:3 BREJK Šteta... Posle sjajnog bekhenda i vinera za 30:30, Lajović je jednu laganu lopticu poslao u mrežu (30:40). Zatim je dekoncentrisan Fonjinijevim gestikuliranjem (držao se za zadnju ložu) loše odigrao poen na brejk lopti i napravio novu neiznuđenu grešku.

- 2:2 Velika borba i izjednačenje. Lajović je propustio jednu brejk loptu.

- 2:1 Lajović na dobrom putu da stabilizuje igru.

- 1:1 BREJK! Proradio je Ducijev bekhend, došao je do brejk lopte, a onda je Fonjini pogrešio i stvari su u drugom setu vraćene na početak.

- 0:1 BREJK Fonjini je u naletu i Lajović, koji igra ispod svog nivoa, jednostavno nije u stanju da mu se odupre.

Prvi set

- Loš odnos vinera i neiznuđenih grešaka: Lajović 5/15, Fonjini 12/12.

- 3:6, Lajović gubi prvi set. Uspeo je da dođe do brejk lopte, ali Fonjini se odbranio odličnim servisom. Usledila je Ducijeva neiznuđena greška, pa dobar poen Italijana i to je bilo sve.

- 3:5 Prekinuta je serija Fonjinija od četiri osvojena gema. Može li Duci kao u subotu, od 2:5 do 7:5?

- 2:5 Lajović se najednom trgnuo i odigrao par kvalitetnih poena, kojima je došao do "đusa". Fonjini je ipak napravio prednost, a onda "pasing šot" dijagonalom probio Ducija na mreži i primakao se na gem od osvajanja prvog seta.

- 2:4 BREJK! Fonjini je u seriji, a Duci mu "pomaže" pasivnošću i prilično laganim udarcima. Od vođstva 30:15 vrlo lako je došao do gubitka gema.

- 2:3 Grešila su obojica, ali na kraju gem ide Italijanu, bez drame.

- 2:2 Fonjini je napravio "ribrejk", posle velike borbe i nekoliko sjajnih poena. Lajović je pri 30:40 na neverovatan način vratio dve loptice i ostao u gemu, ali onda nije iskoristio dve prilike da dovrši gem i tako potvrdi brejk od malopre.

- 2:1 BREJK! Nestrpljivi Fonjini je pri 30:40 jako "odapeo" forhend i poslao lopticu iza osnovne linije. Prednost za Dušana.

- 1:1 Lajović uzvraća, uz pomoć protivnika,  koji je napravio dve neiznuđene greške.

- 0:1 Fonjini je uzeo prvi gem bez izgubljenog poena.

U nedelju ujutru, Lajović je prošao lakši trening, na kojem se zagrevao za ono glavno, a evo i šta je izjavio nakon pobede nad Medvedevim u polufinalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVAN PORAZ LAJOVIĆA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC