• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (F4): Ko će biti novi prvak Evrope?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Momir Ilić i Laslo Nađ najavili su da će se u Kelnu oprostiti ne samo od Vesprema, nego i od aktivnog bavljenja rukometom.

  Deseti po redu Fajnal-for Lige šampiona za rukometaše odigraće se i ove, kao i svih prethodnih godina, u Lankses areni u Kelnu. Završni turnir počinje danas polufinalnim duelima između Vesprema i Vive Kjelca, u reprizi legendarnog finala iz 2016. godine, i Barselone i Vardara. Imena četiri učesnika ovosezonskog F4 jasno daju do znanja da će rukomet dobiti novog evropskog klupskog šampiona, jer je aktuelni osvajač Montelje ispao još u grupnoj fazi.

Duel mađarskog i poljskog šampiona prvi je na rasporedu u 15.15 sati, a biće to velika prilika da se Vesprem revanšira Kjelcu za nevjerovatan poraz u već spomenutom finalu. Tada je Vesprem imao devet golova prednosti dvadesetak minuta prije kraja, a uspio je na kraju izgubiti pehar poslije izvođenja sedmeraca.

Među onima koji su igrali to finale bili su Momir Ilić i Laslo Nađ, koji su najavili da će se u Kelnu oprostiti ne samo od Vesprema, nego i od aktivnog bavljenja rukometom. Dakle, za njih F4 ima ogroman značaj.

Izvor: MN PRESS

"Ovdje sam već osmi put i svaki put to je bio poseban doživljaj. Imao sam sreću da dva puta osvojim pehar i naravno nadam se da će moja posljednja utakmica biti krunisana još jednim trofejom", izjavio je srpski rukometaš za sajt Evropske rukometne federacije (EHF).

Ilić je u dva navrata osvajao Ligu šampiona sa Kilom, a bh. reprezentativac Mirsad Terzić će po peti put pokušati to uraditi sa Vespremom. Iskusni lijevi bek i kapiten BiH do sada nije imao sreće da podigne pehar namijenjen šampionu Evrope, ali se nada da će slavni mađarski klub konačno ispuniti i taj neostvareni cilj.

- Raspored završnog turnira –

Subota: polufinala: Vesprem - Vive Kjelce 15.15 sati, Barselona - Vardar.

Nedjelja: utakmica za treće mjesto u 15.15 sati, finale u 18 sati.

Iako je Vesprem na kladionicama blagi favorit ne smije zanemariti kvalitet Vive Kjelca, a posebno činjenica da ih s klupe vodi proslavljeni rukometaš i danas sjajni trener Talant Dušebajev. Među onima koji se smatraju predvodnicima Kjelca je jedan od njegovih sinova Aleks, a treba istaći da i drugi Damiel nosi dres poljskog kluba.

"Naravno, želimo da pobijedimo zajedno. To bi ovaj vikend učinilo još posebnijim, a porodična zabava nakon toga definitivno bi bila nezaboravna", dodao je Aleks Dušebajev, trenutno drugi strijelac Lige šampiona sa 88 golova.

Skopski Vardar stigao je po treći put zaredom na F4 Lige šampiona i ponovo je autsajder. Tako je bilo i prije dvije godine, kada je otišao do samog kraja i osvojio prvi trofej šampiona Evrope u istoriji kluba.

"Ove godine smo došli bez pritiska u Keln. Prošle godine, kada smo došli kao pobjednici imali smo veći teret na ramenima i veći pritisak. Tako da ove godine zaista uživam i sretan sam što ću igrati još jedan F4", rekao je Ivan Karačić, hrvatski reprezentativac i srednji bek Vardara.

Ćavi Paskval, trener Barselone nije želio da prizna da je njegov tim ne samo favorit u polufinalu protiv Vardara, nego i cijelog turnira.

"Kada dođete ovdje pripadate društvu u kojem su četiri najbolje ekipe na svijetu, što je sjajan osjećaj. Kada dođete u Keln više nema favorita", istakao je Paskval.

Zanimljivo sva četiri učesnika ovosezonskog F4 igrala su u istoj grupi prve faze takmičenja. Poredak u grupi “A“ izgledao je ovako: Barselona, Vesprem, Vardar, Vive Kjelce, a da li će takav biti i nakon završnog turnira saznaćemo 1. i 2. juna u Kelnu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

BARSA JE ŠAMPION

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC