• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da ponovo Beograd bude dobar domaćin!

Autor mondo.rs

"Već smo se pokazali kao dobri domaćini i ne sumnjam da ćemo ponovo to biti. U narednih šest dana ujediniće se duh vaterpola", rekao je Viktor Jelenić na otvaranju turnira Svjetske lige u Beogradu.

Finalni turnir Svjetske lige u vaterpolu svečano je otvoren ove srijede u Beogradu na otvorenom bazen Tašmajdan.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Zoran Radojičić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić
, ispred Međunarodne plivačke federacije Andrej Krukov, kao i ministar sporta Vanja Udovičić.

/ZA TROFEJ I VIZU ZA TOKIO: DA TAŠMAJDAN BUDE KAO NEKAD!/

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da mu je čast što će glavni grad Srbije biti domaćin najboljim vaterpolistima svijeta.

"Srbija i Beograd znaju da cijene vrhunski vaterpolo i srećni smo što smo ovdje zajedno. Svima želim dobrodošlicu, lijepo se provedite u Beogradu koji je tradicionalno dobar domaćin. Želim da svi gosti ponovo dođu i preporuče prijateljima da dođu. Takmičarima želim puno uspjeha", rekao je Radojičić na ceremoniji svečanog otvaranja.


Predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić svim učesnicima i posjetiocima poželio je dobrodošlicu na finale Svjetske lige.

"Treći put u istoriji smo domaćini ovog takmičenja, što je velika čast. Mi smo u prošlosti bili organizatori dva svjetska i jednog evropskog prvenstva za juniore i jednog evropskog šampionata za seniore. Tada smo se pokazali kao dobri domaćini i ne sumnjam da ćemo ponovo to biti. U narednih šest dana ujediniće se duh vaterpola. Svi smo ponosni na naše vaterpoliste koji su nas u prošlosti učinili ponosnima. Nadamo se da ćemo se 23. juna svi ponovo radovati i proslaviti plasman na Olimpijske igre. Takmičarima želim hrabrost i optimizam. Bazen je vaša borilačka arena i neka igre počnu", rekao je Jelenić.

VANJA UDOVIČIĆ: NEMA VEĆE SATISFAKCIJE OD OVOGA...

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je nakon toga da mu je drago je što je Beograd, poslije Evropskog prvenstva 2016. godine, još jednom domaćin jednog velikog svetskog turnira u vaterpolu.

"Beograd ima priliku da podrži naše vaterpoliste na put za plasman na Olimpijske igre i da im budemo dodatni podstrek jer nema veće satisfakcije od igranja pred svojom publikom, u svom gradu, u svojoj državi i da ostvari zacrtane ciljeve upravo pred domaćom publikom", rekao je Udovičić Tanjugu na otvaranju finalnog turnira Svjetske lige.

Udovičić je istakao da je organizacija ovog turnira opravdala očekivanja Svjetske vaterpolo federacije.

"Ponovo smo uspjeli da pomjerimo granice. Poslije organizovanja Evropskog prvenstva u rvanju, snukeru i kendu, danas imamo priliku da učestujemo svi zajedno na ovoj velikoj manifestaciji, a sljedeće nedjelje nas očekuje EP za kosaarkašice. Beograd otvara svoje srce, vrata svim turistima. Želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu i da turiste privučemo da se vrate i da im pokažemo naše gostoprimstvo", rekao je Udovičić.

On je poželio srpskim vaterpolistima da izbore plasman na Olimpijske igre pred svojom publikom, da osvoje prvo mjesto, da obore rekord i da svi zajedno budu dodatna motivacija.

"Da budemo svi kao jedan na putu do tog velikog cilja", zaključio je Udovičić.

Finalni turnir Svjetske lige trajaće do 23. juna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC