• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas počinje US Open: Igra Novak i još 5 Srba!

Autor mondo.rs

Mnogo zanimljivih mečeva prvog dana US Opena, a tu je i jedan srpski derbi...

Vrijeme je za posljednji grend slem sezone!

US Open počinje ovog ponedjeljka i trajaće do 8. septembra za kada je zakazano finale muškog singla, a u kom se nadamo da ćemo, kao i prije godinu dana, ponovo gledati Novaka Đokovića kako podiže trofej pred američkom publikom.

Srbin brani titulu u Njujorku osvojenu prošle sezone protiv Huana Martina del Potra (6:3, 7:6, 6:3), koji je odustao od ovog turnira, kao još i Miloš Raonić i Kevin Anderson.

Njih dvojica bila su u dijelu kostura u kom je i Đoković, a u njemu je ostalo dovoljno ozbiljnih imena da bi se put srpskog tenisera do finala mogao nazvati teškim, pošto ga u osmini finala čeka Sten Vavrinka, potom Danil Medvedev, pa Rodžer Federer prije finala.

Ipak, treba ići korak po korak i dodati da Novak Đoković za početak igra protiv Roberta Karbeljasa Baene (#76 na ATP listi), sa kojim se do sada nije sastajao.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u prvom kolu US Opena igraće protiv Eliota Benšetrija iz Francuske. Ovaj meč na programu je oko 22 časa.

Njihov premijerni duel na stadionu "Artur Eš" je na programu danas poslije 19.30h, odnosno nakon završetka meča Zarine Dijas i Ešli Barti u ženskom singlu, a nadamo se da će Đoković pružiti dobru partiju kao i u Sinsinatiju, gdje je "samo stao" na set i po u polufinalu i izgubio.

Osim njega, čak još pet srpskih tenisera će danas na teren...

Dušan Lajović od 17 časova igra protiv Stiva Darsija iz Belgije (#189 na ATP Listi), dok bi već u narednoj rundi mogao da igra sa Jankom Tipsarevićem, naravno ako u istom terminu pobijedi Denisa Kudlu iz SAD (#111 na ATP listi), koji je ipak mnogo bolje rangiran od njega.


Tu je i srpski derbi!

Na terenu broj 14, kao treći duel dana postavljen je meč Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića, i on će biti na programu poslije dva ženska singla, odnosno ne pre 20 sati.

Na teren će i srpska teniserka Ivana Jorović koja se sastaje sa poljskom igračicom Igom Svjontek (#49 na WTA listi) na terenu broj šest, poslije 19 časova, a vidjećemo da li će napraviti rezultat karijere i plasirati se u drugo kolo ovog turnira.

US Open, posljednji grend slem sezone, na kojem je Novak Đoković trijumfovao tri puta (2011, 2015, 2018), igraće se za ukupni nagradni fond od 28.619.350 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC