• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplauzi Đokoviću! Šampion bez problema u drugom kolu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta započeo je odbranu titule na US openu, savladavši Karbaljesa Baenu za nešto manje od dva sata.

Pohod Novaka Đokovića na 17. grend slem titulu, četvrtu na Otvorenom prvenstvu SAD, započet je u ponedeljak uveče po srednjeevropskom vremenu, mečom protiv Roberta Karbaljesa Baene.

Španac se borio koliko je mogao i generalno ostavio dobar utisak, ali Novak ga je igrajući između "druge" i "treće" brzine ipak savladao u tri seta.

Đoković - Karbaljes Baena 6:4, 6:1, 6:4!


Teniser sa Tenerifa nikada u karijeri na grend slem turnirima nije išao dalje od drugog kola, pa se i pretpostavljalo da nema kvalitet da ozbiljnije namuči Novaka.

Došao je u Njujork kao 76. na ATP listi i držao se u "egalu" do 4:4 u prvom setu, odbranivši ukupno pet brejk lopti.

Bio je Španac na ivici uvođenja seta u neizvesnu završnicu, ali Novak nije imao razloga za paniku, već je u 10. gemu došao do nove dve brejk lopte i iskoristio prvu, za ukupnu realizaciju 1/6 i vođstvo u setovima, što je bilo i najvažnije.

Pozitivan impuls preneo je u drugi set, u kome je daleko lakše i brže stigao do cilja.Nakon toga se već moglo reći da će ovaj meč za njega zaista biti samo jači trening.

U trećem setu igrao je koliko mu je bilo potrebno i u petom gemu napravio brejk kojim je praktično "overio" pobedu. Publika na stadionu "Artur Eš" ispratila ga je u svlačionicu snažnim i srdačnim aplauzom...

Već u sledećem kolu Novaka potencijalno čeka mnogo ozbiljniji protivnik, Amerikanac Sem Kveri, koji prvo treba da savlada Argentinca Huana Londera.

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo savladavši Stiva Darsija, a sastaće se sa Amerikancem Denisom Kudlom, koji je u četiri seta bio bolji od Janka Tipsarevića, najverovatnije u poslednjem turnirskom meču u karijeri srpskog veterana.

Miomir Kecmanović i Laslo Đere su malo kasnije od Novaka završili "srpski derbi" na startu US opena, u kome je Kecmanović slavio rezultatom 3:0 (6:2, 6:1, 7:5), dok je Ivana Jorović pretrpela debakl u susretu sa Poljakinjom Igom Svjontek - 0:6, 1:6.

Devetnaestogodišnjak iz Beograda, koji svoj talenat uveliko pretvara u kvalitet, u drugom kolu ide na Italijana Paola Lorencija ili na Amerikanca Zakarija Svajdu.

Lorenci je posle poraza u kvalifikacijama ušao u glavni žreb kao "laki luzer", dok je 16-godišnji Svajda dobio specijalnu pozivnicu.

U utorak Filip Krajinović igra protiv Nemca Sedrika Marsela Štebea (256. na svetu), a Aleksandra Krunić protiv Letonke Jelene Ostapenko, koja je 2017. osvojila Rolan Garos, a ove godine potpuno izgubila formu, pa je trenutno tek 77. na WTA listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC