• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinac je iznenadio Kverija, sad čeka Đokovića

Autor mondo.rs

Huan Ignasio Londero sa uspehom je prošao prvu rundu US Opena i u narednoj igraće sa braniocem trofeja. Ove godine već je igrao sa Nadalom i Federerom i mnogo napredovao. "Igraću se i uživaću u tome", poručuje pred duel sa najboljim

Argentinski teniser Huan Ignasio Londero pobedio je na startu US Opena domaćeg igrača Sema Kverija u četiri seta (3:6, 6:1, 7:6, 7:5) i prvi put u karijeri dokopao se druge runde u Njujorku.

A tamo će dočekati najboljeg na svetu i branioca trofeja Novaka Đokovića, koji je eliminisao Roberta Karbaljesa Baenu u tri seta - 6:4, 6:1, 6:4.

Donedavno potpuni teniski anonimus, napravio je veliki proboj u 2019. godini, i osim napretka na ATP listi (od početka godine sa 118. stigao je na 56. poziciju), dobio je priliku da igra sa najboljim igračima.

Na Rolan Garosu sastao se sa Rafaelom Nadalom u 4. kolu, nedavno u Sinsinatiju odmerio je snage i sa Rodžerom Federerom, i oba meča je izgubio, a u Njujorku će kompletirati listu duela protiv "velike trojke".

Momak, rođen pre 26 godina u Žezus Mariji u Argentini, poručuje da će na tom meču igrati bez opterećenja, svestan da nema šta da izgubi.

"Igraću se i uživaću u tome", poručio je posle eliminacije Kverija.

"Srećom igrao sam sa Nadalom na velikoj pozornici, pre dve nedelje i sa Federerom i upoznao sam se tim kako je igrati sa najboljima. Međutim, znam da su svi oni različiti. Španac je mašinerija koja šalje loptu na sve strane i uspeva sve da stigne, Federer lansira loptice tako da ponekad ne uspevate ni da ih vidite i pogađa iz svakog ugla, a Đoković... ne znam šta on radi... on sve radi dobro", rekao je Londero.

On je svestan da ga očekuje izuzetno težak zadatak, ali je spreman da se bori, jer je po sopstvenom priznanju pre svega "napredovao mentalno".

"Kada igrate protiv takvih igrača ne možete biti smireni. Ali ono što je sigurno, neću se predati. Moraću da se prilagodim igri protivnika i spreman sam za to", poručio je Argentinac.

I Novak odlično zna kako treba da se pripremi za naredni duel, protiv nepoznatog igrača, sa kojim nije ranio odmeravao snage.

"Nije mi prvi put da igram u drugom kolu grend slema, znam šta mi je činiti", rekao je prvi tenis sveta, koji u Njujorku pokušava da osvoji četvrti pehar i ukupno 17. grend slem.

Duel Đokovića i Londera u 2. kolu US Opena igraće se u sredu popodne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC