• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve predaje Novaka Đokovića: Pamti se Rodik!

Autor mondo.rs

Da li znate koliko puta je do sada Nole predao meč? Evo tih podataka...

Vrlo dobro je poznato kakav je borac Novak Đoković, ali nekada ni srpski as ne uspijeva da izdrži bolove i primoran je da iz tog razloga preda meč...



Tako je bilo i u noći između nedjelje i ponedjeljka kada je pri vođstvu Stena Vavrinke od 2:0 u setovima - prišao mreži i saopštio Švajcarcu da ne može dalje, odnosno čestitao mu je na prolasku u četvrtfinale US Opena.

S obzirom na to da je čitav turnir imao problema s povredom lijevog ramena, očekivana reakcija je bio saosjećanje sa Đokovićem, a umjesto toga samo smo čuli zvižduke.

To nije prvi put da je izviždan na turnirima, čak ni prvi put nako odustajanja, a nije tajna da je u ranoj fazi karijere bio izložen uvredama zbog "predaja mečeva" baš zbog jednog Amerikanca i njihovog meča na Australijan openu 2009. godine.

Endi Rodik i Novak Đoković se uopšte nisu dobro slagali, Amerikanac je o Srbinu govorio podrugljivo, pa je na pitanje o povredi članka rekao sljedeće...

"Zar nije oba članka povrijedio? I leđa? i kuk? Da, imao je i grčeve, ptičji grip, antraks, SARS, prehladu i običnu kijavicu", pričao je prije desetak godina Endi Rodik i tako ozbiljno "stao na žulj" Novaku Đokoviću, ali su u međuvremenu izgladili odnose.

Takve riječi stvorile su Novaku Đokoviću status igrača koji predaje mečeve kada mu ne ide, ali da li je to zaista tako?

S obzirom na to da je Novak Đoković na ATP turu ukupno 16 godina, zanimljivo je da je predao meč UKUPNO 13 puta, a da mu je odustajanje protiv Stena Vavrinke tek šesta predaja na grend slem turnirima koji iziskuju najviše energije.

Prvi put je predao na US openu, a što se tiče grend slemova - tek drugi put u posljednjih deset godina (prije toga Vimbldon 2017. godine protiv Berdiha).

Twitter Embed Code

Baš prije deset godina desio se pomenuti meč sa Endijem Rodikom (Australijan open), dok je uz to odustajao i protiv Nadala (polufinale Vimbldon 2007. i četvrtfinale Rolan Garos 2006) i Korije (Rolan Garos 2005).


Mnogo ili ne?

Zbog toga što Rodžer Federer nikada nije predao usred meča, dok pred duele jeste, možda se i najviše zamjera Novaku Đokoviću.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC