• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Nadal raznio Čilića

Autor mondo.rs

Španac dozvolio Hrvatu da izjednači, a onda mu u trećem i četvrtom setu prepustio samo tri gema.

Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale US opena, ubjedljivom pobjedom nad Marinom Čilićem - 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

On će se sastati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, a u eventualnom polufinalu sa Gaelom Monfisom ili Mateom Beretinijem, tako da se može reći da mu je put do meča za trofej širom otvoren.

Švarcman se među osam najboljih probio savladavši Aleksandera Zvereva, što i nije toliko iznenađenje, ako se zna da mladi Nijemac ove godine nikako nije uspeo da stabilizuje formu - 3:6, 6:2, 6:4, 6:3.

S obzirom na eliminaciju Novaka Đokovića, koji je Stenu Vavrinki predao meč zbog povrede, najatraktivnije potencijalno finale bilo bi ono između Nadala i Rodžera Federera, ali će Švajcarac za to morati da pobijedi Grigora Dimitrova, pa Vavrinku ili neugodnog Danila Medvedeva.

Federer i Nadal posljednji put su se u finalu sastali na Mastersu u Šangaju 2017, a na grend slem turnirima iste godine u Melburnu. "FedEx" se u to vrijeme nalazio u seriji od pet pobjeda u međusobnim mečevima.

Ove sezone odmjerili su snage dva puta i svaki je slavio na svojoj omiljenoj podlozi - Nadal rezultatom 3:0 u polufinalu Rolan Garosa, a Federer 3:1 u polufinalu Vimbldona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC