• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opština Trnovo: Podrška Evropa kupu na Bjelašnici

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Iz Opštine Trnovo smatraju da će Bjelašnica u perspektivi morati imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope

 Opština Trnovo podrška Evropa kupu Bjelašnica Izvor: MONDO/P. Vujić

Opština Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa kupa, takmičenja u alpskim disciplinama za sezonu 2020/21, saopštio je Centar za promociju olimpijskih planina.

Iz Centra za promociju olimpijskih planina prenose saopštenje koje su dobili od Opštine Trnovo:

"S radošću smo primili vijest da se olimpijska planina Bjelašnica, u op[tini Trnovo, nalazi među tri skijališta u BiH koja zadovoljavaju tehničke uslove za održavanje velikih takmičenja, zajedno s Jahorinom i Ravnom planinom. Općina Trnovo u kontinuitetu radi na razvoju infrastrukture, smještajnih i sportskih sadržaja kako bi Bjelašnica dostigla visoke međunarodne standarde za organizaciju sličnih takmičenja po kojima je BiH bila prepoznatljiva još od vremena 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu."

Iz Opštine Trnovo smatraju da će Bjelašnica u perspektivi morati imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope, kao što su švajcarski Vengen, austrijski Kicbil, francuski Šamoni, te Krvavac (Slovenija), Sela Nevea (Italija), Sent Moric (Švajcarska), Salbah (Austrija).

"Ukoliko Međunarodna skijaška federacija donese pozitivnu odluku o kandidaturi Skijaškog saveza BiH za organizaciju Evropa kup takmičenja u BiH, Opština Trnovo izražava spremnost da se u punom kapacitetu stavi na raspolaganje nacionalnom savezu i tehničkim organizatorima radi što uspješnije realizacije ovog takmičenja, prvog poslije daleke 1991. godine kada je, takođe, na Bjelašnici održano takmičenje u disciplini Super G. Aktivnosti koje Skijaški savez BiH provodi su značajne, ne samo na promociji skijaškog sporta u BiH, već i prirodnih ljepota naše zemlje, među kojima značajno mjesto zauzimaju i olimpijske planine", naglasili su iz Opštine Trnovo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC