• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkanski triler pripao Srbiji - "orlice" će se boriti za OI!

Srbija i Slovenija odigrali nevjerovatan meč, pun uspona i padova sa obje strane. "Orlice" prošle u drugi krug Svjetskog prvenstva poslije pobjede 29:27.

 UZIVO-Srbija-Slovenija-TV-Arena-sport-sportske-vijesti Izvor: MN PRESS, GREGA VALANCIC/SPORTIDA

Rukometašice Srbije pobijedile su Sloveniju 29:27 (12:11) i plasirale se u drugu fazu Svjetskog prvenstva, u kojoj će pokušati da obezbijede olimpijske kvalifikacije. Utakmicu 5. kola u Grupi A obilježili su brojni preokreti, ali i odlična Slađana Pop-Lazić.

Naredni rivali "orlica" biće tri najbolje selekcije iz Grupe B, a to su Južna Koreja i Njemačka, odnosno bolji iz meča Francuska – Danska. Nažalost, izabranice Ljubomira Obradovića ne prenose nijedan bod.

Meč u Komamotou, gdje će se igrati i utakmice drugog kruga, počeo je katastrofalno za srpski tim. Početnih 0:5 nimalo nisu ulivali vjeru da duel sa Slovenijom može da se okonča povoljno po Srbiju. Sve je djelovalo kao nastavak agonije iz meča sa Holandijom.

Srpska odbrana nije uspijevala da pronađe rješenje za sjajne napadače Anu Gros i Tjašu Stanko (obje su postigle po osam golova)

Ali...

Kako je vrijeme odmicalo tako se lagano topila razlika Slovenki. Serijom 3:0, a prije svega pogocima Kristine Liščević, Jelene Lavko i Dijane Števin, u 20. minutu rezultat je konačno bio izjednačen (10:10), a do kraja prvog dijela i na strani "orlica" – 12:11.

Kada je Srbija povela početkom drugog poluvremena 15:12, djelovalo je da neće stati. Međutim, ponovo je uslijedio pad i preokret. Ovaj put u režiji Slovenije. Ko zna kako bi se završio meč da naše rivalke nisu napravile korake u čistoj kontri za 24:20. Odmah iz te greške Srbija je postigla gol i uhvatila rezultatski priključak, a nedugo kasnije i novo vođstvo preko Marije Obradović 25:24.

Nervoznu završnicu, punu grešaka prekinula je Liščević. Srednji bek Srbije je preuzeo odgovornost i sa dva vezana gola "ovjerila" plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva.


Slađana Pop-Lazić bila je 
najefikasnija igračica Srbije sa osam golova iz isto toliko pokušaja. Jelena Lavko je imala jedan manje (7/8), dok je Kristina Liščević dala četiri, Jovana Stojiljković 3, a Marija Obradović i Željka Nikolić po dva. Dragana Cvijić, Jelena Trifunović i Dijana Števin po jednom su tresle mrežu Slovenki.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC