• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki je on: Dame i gospodo, Novak Đoković je teniser decenije

Autor mondo.rs

Najbolji srpski sportista svih vremena izabran je za tenisera prethodne decenije u izboru prestižnog sajta tennis.com

Ima li ko veći? Teško, bar kada je riječ o posljednjoj deceniji.

Baš to tvrdi i specijalizovani sajt tennis.com koji je Novaka Đokovića izabrao za najboljeg tenisera decenije.

Možda će vas zanimati

Najbolji srpski sportista svih vremena od 2010. na ovamo osvojio je 15 od ukupno 16 grend slem trofeja. Upisao je samo 24 poraza uz impresivnih 216 pobjeda, od kojih su neke bile epske poput one u finalu ovogodišnjeg Vimbldona kada je savladao Rodžera Federera nakon spasenih meč lopti.

On je osvojio rekordnih sedam titula na Australijan Openu, u posljednjih 10 godina čak pet puta podigao je vimbldonski trofej, od čega je tri puta u finalu rušio Federera (2014, 2015, 2019), koji se smatra "kraljem" tog turnira.

Takođe, slavio je i na Rolan Garosu 2016, prekinuvši impresivan niz Rafaela Nadala koji je taj grend slem osvojio 12 puta, a ima pehare US Opena, čime je postao jedan od rijetkih u istoriji koji su kompletirali sve grend slem trofeje.

Ono što izdvaja Novaka Đokovića je poseban stil igre, koji čini da svaki njegov pokret izgleda kao nešto je što lako uraditi, specifična kretnja i gipkost, zbog koje je neretko nazivan "čovjekom od gume", uz impresivan bekhend.

Novak Đoković je od 2010. na ovamo odigrao ukupno 726 mečeva i ostvario 627 pobjeda i 99 poraza

Navodi se i da je Novak drugačiji od svojih najvećih rivala i po posebnom režimu ishrane, koja nije svostvena sportistima, meditaciji, "jedinstvenom mentalnom i fizičkom treningu".

Tu mentalnu snagu nerijetko je iskazao tokom teških duela u karijeri, ali i nakon povratka 2017. godine, kada je propustio pola sezone zbog ozbiljnih problema sa laktom i kasnije operacije. Đoković se nakon najduže pauze u karijeri i pada na ATP listi, kada su mnogi očekivali da će se i povući, vratio na velika vrata i ponovo zagospodario svjetskom teniskom scenom.

On je čak četiri puta osvojio prestižnu nagradu Laureus, a na prvom mjestu ATP liste ukupno je proveo do sada 275 nedjelja, čime zauzima treće mjesto na vječnoj listi.

Na sajtu tennis.com navodi se da njegovo dostignuće u tenisu nije vrednovano koliko zaslužuje, da nema teatralnih proslava, bacanja i plakanja nakon velikih pobjeda, a najbolji opis Đokovićeve veličine dao je bivši trener Rodžera Federera, Pol Anakon, koji navodi "da je on šampion, čist i jednostavan".

"Novak Đoković je najbolji teniser prethodne decenije, a do kraja sljedeće možda ćemo ga nazivati i najboljim svih vremena", stoji u opisu sajta tennis.com.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC