• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Srbija je šesta na svetu: Greškama u poraz od Crne Gore!
 Srbija je šesta na svetu: Greškama u poraz od Crne Gore!

Srbija je šesta na svetu: Greškama u poraz od Crne Gore!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

U poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Japanu reprezentacija Srbije izgubila je meč za peto mesto od Crne Gore 26:28 (12:13).

 Srbija je šesta na svetu: Greškama u poraz od Crne Gore! Izvor: MN PRESS

Konačno rasterećeno...

Ali!

Očigledno iscrpljene i dekoncentrisane posle tri velike utakmice u glavnoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu i ostvarenja cilja - plasmana na olimpijski kvalifikacioni turnir. Srbija nije imala snage da u borbi za peto mesto pobedi Crnu Goru i, prema proceni stručnjaka, izabere lakši put do Olimpijskih igra i Tokija 2020.

"Orlice" su poražene – 26:28 (12:13), u još jednom uzbudljivom okršaju na šampionatu, međutim i duelu u kojem je Crna Gora, ipak, bila ta koja je vukla konce oslanjajući se na brojne greške sprskih rukometašica u napadu, kao i sjajne Marte Martinović među stativama. Nekadašnja hrvatska reprezentativka dobila je priliku u drugom delu i sa nekoliko intervencija u ključnim momentima odredila tok duela u Kumamotou.

I Srbija je imala raspoloženu Katarinu Tomašević, branila je do 43. minuta kada se povredila, ali joj je i to vreme na terenu bilo dovoljno da se okiti titulom najbolje na meču.

Teško je lopta stizala do naših pivotmena. Crna Gora je uspela da nas udalji od crte i da praktično "odseče" rukometašice koje su blistale na šampionatu - Draganu Cvijić i Slađanu Pop-Lazić. Kristina Liščević, sjajni organizator igre Srbije, bila je potpuno van ritma, a kada je tako, onda se teško može očekivati pobeda.

I pored svih problema, "orlice" su bile u egali i blagom zaostatku. Čak su odlično počele meč i povele 6:2, ali je Crna Gora serijom 6:0 uspela da stigne do 12:8.

Na početku drugog poluvremena Srbije je opet povela 14:13, međutim, ta prednost nije potrajala. Crnogorke su "okrenule" rezultat i čuvale ga do kraja.

Jovana Stojiljković je postigla šest golova, Jelena Trifunović četiri, dok su Anđela Janjušević i Željka Nikolića dale po tri. U Crnoj Gori najefikasnije su bile Raičević i Ramušević sa po četiri.

SRBIJA: Risović tri odbrane , Tomašević devet odbrana , Radosavljević 2, Trifunović 4 , Števin, Lavko 2, Nikolić 3, Janjušević 3, Kojić 1, Pop Lazić 1, Radojević, Obradović, Jovović, Stoiljković 5, Liščević 2, Cvijić 2

CRNA GORA: Radičević 3, Jauković 1, Klikovac 3, Nenezić, Knežević, Ujkić 1, Premović, Bulatović 1, Brnović 2, Batinović 8 odbrana, Mugoša, Ramusović 4, Mehmedović 3, Despotović 3, Raičević 3, Grbić 2

Srbija će od 19. do 22. marta igrati na kvalifikacionom turniru 2, a rivali će joj biti Kina, Mađrska ili Švedska, odnosno trećeplasiranim timom iz Japana.

Autor mondo.rs
4:54

Kraj - 26:28!

4:52

60' 25:27

Radičević nije imala veliku ugao, ali je našla prostor. Njen gol vraća stabilnost u redove Crne Gore. Marta Martinović je najbolji pojedinac u redovima našeg protivnika. Gol za pobedu Crne Gore. Cvijić, ali kasno...

4:50

58' 24:25

Jovana Risović, bravo! Nemamo prava na grešku, Lavko se snalazi.

4:49

56' 23:25

Šta radi Kristina ovog jutra. Imala je Srbija igrača više i priliku da priđe na minus jedan, ali je naš srednji bek izgubio loptu. Grbić je rešila napad... Trifunović uz dosta muke pogađa penala.

4:47

55' 22:24

Jovana Stojiljković za "minus dva", njen peti gol. Brnović je izgradila poziciju, ali nije dala gol. Isključenje za Jelenu Despotović, mnogo nas je namučila na početku drugog dela.

4:45

53' 21:24

Radičević ne koristi napad za "plus četiri". Dobar napad, višak i gol Nikolić, njen treći pogodak. Brnović je izvukla sedmerac, a Đurđina Jauković je sigurna sa penala.

4:41

51' 20:23

Milena Raičević kažnjava propust Dijane Radojević, a Anđela Janjušević se povredila. Veliki problemi za Srbiju sa povredama i zaostatkom rezultatskimj.

4:40

50' 20:22

Željka Nikolić se lepo snašla, smanjila je prednost Crne Gore. Treba nam serija, a ne može bolje da počne posle promašaja Despotović... Radojević ne koristi čistu situaciju sa levog krila.

4:38

48' 19:22

Stativa spasava Crnu Goru, koja sada ima napad za "plus tri". Tatjana Brnović donosi veliku prednost svom timu.

4:37

47' 19:21

Diže se Jovana Stojiljković i trese mrežu. Crna Gora je veći deo drugog poluvremena u vođstvu. Ali, Srbija je imala svoje šanse, čekamo da ih iskoristi. Za sada ništa, napad za Bulatović i gol...

4:35

45' 18:20

Au, vrlo lepo se snašla Stojiljković. Uzvraća Majda Mehmedović. Ramusović...

4:33

43' 17:18

Mnogo grešaka pravimo sa igračem više, imali smo tri puta takvu situaciju na terenu, ali nijednu nismo iskoristili. Jovanka Radičević iz kontre trese mrežu, ali veći probloem je povreda Katarine Tomašević. Mora na klupu. Konačno višak i gol Ane kojić. Milena Raičević gubi kontrolu nad loptom, ali se snalazi i daje gol. Kojić ne koristi zicer, ali ni Crnogorke...

4:29

40' 16:16

Vrlo lep gol Anđele Janjušević, pa kontra za Jelenu Trifunović - nerešeno je 16:16. U serijama igraju oba tima, nadamo se da će ključna biti srpska. Kaća još jednom sjajno čuva naš gol, brani zicer. Pravimo probijanje, a onda se blokom branimo i osvajamo loptu - bila je to Cvijić. Katarina Bulatović dobija dva minuta isključenja.

4:24

35' 14:16

Trifunović ne uspeva iz dva pokušaja da pogodi. Despotović nije znala gde će, ali je našla rešenje za novo vođstvo Crnogorki. Velike probleme nam zadaje Jelena Despotović...

4:21

32' 14:14

Jelena Trifunović vraća vođstvo Srbiji, ali Despotović odmah uzvraća.

4:20

Počelo je drugo poluvreme...

Srbija je u napadu. Stojiljković za izjednačenje.

4:04

Kraj prvog poluvremena - 12:13

Vrlo lepo Klikovac promalazi prostor u odbrani Srbije. Stojiljković ne postiže gol... Anđela Janjušević golom završava prvo poluvreme.

4:02

29' 11:12

Janjušević smanjuje na 10:12, dobra odbrana i dobar napad Srbije. Risović brani šut Premović, a Trifunović pogađa sa devet metara.

4:00

27' 9:12

Srbija je bila DEVET MINUTA bez gola. Dragana Cvijić to prekida... Per Johanson, selektor Crne Gore traži predah, kako bi organizovao što bolje napad.

3:59

26' 8:12

Crna Gora pravi seriju 5:0! Sada je "minus tri", a Srbija je imala čak četiri gola prednosti... Obradović drugu uzastopnu loptu šalje preko gola. Serija je otišla na 6:0.

3:57

25' 8:10

Isključena je Jelena Despotović. Kristina poklanja loptu za loptom... Nije u meču. Klikovac iz kontre daje još jedan gol. Crna Gora prvi put ima dva gola prednosti. Mi šanse ne koristimo...

3:55

23' 8:9

Još jedna izgubljena lopta Srbije, pogrešila je Liščević. Grbić donosi prednost Crnoj Gori.

3:53

Sada teško, teško dolazimo do gola... Ljubica Nenezić brani šut Lavko. Milena Raičević ne pogađa iz daljine. Naše rukometašice su se spetljale, a Tomašević sprečila vođstvo u čistoj kontri Crne Gore. Tajm-aut Obradović!

3:50

20' 8:8

Crna Gora je na "minus jedan". Moramo sa malo više koncentracije u napadu, baš kako je to učinila Jovana Stojiljković. Ujkić brzo vraća na drugoj strani. Nenezić je odbranila udarac Stojiljković sa devet metara i dovela Crnu Goru u priliku da izjednači. Raičević to koristi.

3:48

17' 7:5

Sada je Sanja daleko sigurnija i kada je tako, još i veliki ugao, gol je neminovan. Razigrala se Radičević, ali nije pogodila gol. Napad ne koristi ni Srbija... Tomašević ima pet odbrana! Brnović pogađa prazan gol, Tomašević nije uspela da preseče pas kolegnice iz Crne Gore. Radosavljević pogađa prečku...

3:45

15' 6:4

Radičević prekida seriju Srbije. Njen prvi gol, napad sa desnog krila, tražila je dalji ugao.Crna Gora je bila bez gola pet minuta i 39 sekundi. Klikovac je isključena na dva minuta. Šteta, imali smo igrača više, ali Sanji Radosavljević na višku beži lopta iz ruke. Majda Mehmedović...

3:43

12' 6:2

Crna Gora gubi loptu, loš pas, u aut... Našla je Sanja Radosavljević put lopti do mreže sa levog krila.

3:41

10' 5:2

Ispravlja se Liščević, ponovo je dva gola prednosti za Srbiju, a Jelenu Despotović na majstorski način zaustavlja i danas rapsoložena Tomašević. Pravimo grešku u napadu za "plus tri". Jovanka Radičević ne koristi penal, opet je Tomašević perfektna - deseti odbranjeni sedmerac za našeg golmana. Liščević!

3:38

8' 3:2

Izgubile su Crnogorke loptu, Marija Obradović izvukla sedmerac, a Kristina Liščević promašila gol. Prelep pas Tomašević za Željku Nikolić koja rutinski daje gol, Crna Gora izvodi brzi centar i postiže gol. 

3:36

5' 2:1

Katarina Tomašević je upisala prvu odbranu. Jelena Lavko daje prvi gol za Srbiju. Napad Srbije za prvo vođstvo, posle promašaje Klikovac, koristimo preko Slađane Pop Lazić. Vrlo lepo.

3:32

2' 0:1

Klikovac je postigla prci gol na utakmici, Srbija je izgubila loptu, ali ni Crna Gora ne koristi dve lepe prilike da povede 2:0.

3:31

Počinje utakmica za peto mesto...

Prvi napad ima Crna Gora.

2:02

Dobro jutro...

Utakmica počinje u 3.30 po srednjeevropskom vremenu.

UKRATKO

  • Srbija je u Japanu pobedila Angolu, Kubu, Južnu Koreju i Nemačku. Izgubila je od Norveške i Holandije, a sa Danskom igrala nerešeno.
  • Crna Gora je u Japanu pobedila Senegal, Kazahstan, Mađarsku, Rumuniju, Japan i Švedsku, a izgubila je od Španije i Rusije.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije