• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana izabrala Beograd: Zlato uvek ispred dolara!

Autor mondo.rs

Srpska najbolja atletičarka zaletela se ka olimpijskom zlatu u Tokiju, iako je kalendarski još 2019. na snazi.

 Ivana-Spanovic-se-priprema-u-Beogradu-za-Tokio-2020 Izvor: MN PRESS

Bliži se olimpijska godina.

Za Ivanu Španović je praktično već počela 16. decembra, kada je u atletskoj dvorani na Banjici odradila prvi od brojnih treninga na putu ka Tokiju, gde će braniti olimpijsku bronzu osvojenu pre četiri godine u Riju.

Možda će vas zanimati

Njen dugogodišnji trener Goran Obradović rekao je za "Sportski žurnal" da su Ivana i on svesno odlučili da Novi Sad zamene Beogradom i da će u prestonici ostati do 28. decembra.

"Imamo sasvim dobre uslove za rad u dvorani u svom gradu, ali promena dobro dođe za koncentraciju. Nema svakodnevnih drugih obaveza, već samo fokusiranje na trening", rekao je Obradović i dodao:

"U punom je pogonu. Ovo je predtakmičarski period. Sjajni uslovi u ovom objektu, koji s pravom zovemo 'kraljičinim dvorima', omogućavaju joj sve uslove za rad na tehnici skoka u dalj i na brzini".

On je rekao da će ove zime na prvim dvoranskim takmičenjima, a prvo je zakazano za 31. decembar u Karlsrueu, cilj biti skok od sedam metara.

"Olimpijska je sezona u pitanju i nema mesta opuštanju ni u jednom njenom delu", izjavio je Obradović, koji je otkrio da će Ivana pokušati da trijumfuje u "snežnoj" Dijamantskoj ligi - odnosno seriji mitinga u dvoranama širom sveta.

"Idemo na Dijamant i zlato kao uvek, a posle se okrećemo Olimpijskim igrama u Tokiju i napadu na prvu olimpijsku zlatnu medalju za Srbiju u atletici", rekao je Obradović, koji je podsetio da Ivana ni prošle sezone nije imala dilemu između zarade na turnirima i borbi za medalje.

Ona se svesno odrekla nagrade od 20.000 dolara da bi bila spremna za Prvenstvo sveta u Birmingemu.

"Draže nam je bilo da osvojimo zlato na Šampionatu sveta nego dolare. Sportski uspeh nam je uvek bio u prvom planu", podsetio je Obradović na koji način razmišljaju naša najbolja atletičarka i on.

Srećno, Ivana i Gorane!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC