• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Hrvatska, za kraj 2019: Vaterpolo spektakl u Beogradu!

Autor Mladen Šolak

Velika utakmica najboljih svjetskih reprezentacija biće novogodišnji poklon beogradskoj publici u nedjelju. Kapiten Filipović predložio trenerima da "nastave i poslije bazena".

 Srbija - Hrvatska, za kraj 2019: Vaterpolo spektakl u Beogradu! Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Za kraj 2019. godine, Beograd će imati lijepu privilegiju da ugosti još jedan vaterpolo spektakl - i to jubilarni.

Reprezentacije Srbije i Hrvatske, stari znanci koji se često sreću, u nedjelju u 17 časova odigraće na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" tačno 30. međusobni susret. Ovog puta, u okviru Svjetske lige.

Možda će vas zanimati

Dvije najdominantnije vaterpolo sile odigraće četvrti meč u 2019, a čak deveti računajući i 2018. Ukupni skor u tim utakmicama je 17:10 za Srbiju, a selektori velikih rivala su uoči još jednog "klasika" zajedno došli na konferenciju u "Kući vaterpola" u Beogradu.

Izabranici Dejana Savića došli su ove sedmice sa priprema u Americi, dok su se igrači Ivice Tucka spremali u Australiji. I jedne i druge u narednom periodu očekuje završni rad pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti (14-26. januara), na početku olimpijske godine u kojima je najveći cilj obje selekcije poznat - zlato u Tokiju.

"Ovo je definitivno jedna od najvećih utakmica u svijetu vaterpola", rekao je na početku konferencije u Vaterpolo savezu Srbije selektor Hrvatske Tucak.

"Malo je nezgodan trenutak, jer je nama Božić bio, vama tek predstoji, mi smo bili u Australiji, vaš tim je bio u Americi, pa smo i dalje pod 'džet legom', ali sigurno ćemo dati svoj maksimum da vidimo gdje smo", dodao je on.

S obzirom na to da predstojeći meč nema veliki takmičarski značaj, obje ekipe ga posmatraju kao deo priprema za Evropsko prvenstvo, na kojem će glavna ambicija Hrvatske biti da izbori plasman na Olimpijske igre. "Delfini" su taj posao obavili prošlog ljeta, u Beogradu.

"Za nas je najbitnije da još nismo izvadili vizu za Tokio i zato nam je cilj što bolji plasman na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će nam ovaj meč biti pravi test. Naravno, očekujem dobru utakmicu dva vrhunska tima", dodao je Tucak.

Selektor Srbije podsjetio je na prethodni meč ovih rivala u Beogradu, na Tašmajdanu, gdje je po nezapamćenom nevremenu srpski tim ostvario trijumf u finalu Svjetske lige.

"Ako se sjetimo utakmice od letos, koja je svima ostala u divnom sjećanju prije svega zbog kiše, sjetićemo se u suštini jedinstvenog momenta u ovom sportu", rekao je Savić.

"Sa druge strane, siguran sam da su ovo dvije najbolje svjetske ekipe u posljednjih nekoliko godina i nadam se da će to ostati i ubuduće. Želimo da vidimo u kakvom smo stanju, umor postoji, a smatram da Svjetska liga kao i svake olimpijske godine predstavlja trenažni dio za Evropsko prvenstvo u januaru. Normalno, poslije i za Olimpijske igre".

Savić je poželio Hrvatskoj sreću u borbi za olimpijsku vizu, a kapiten Filip Filipović žali što meč neće moći da uživo vidi više gledalaca. Karte za tribinu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" su rasprodane, ali je sigurno da bi ovaj meč napunio i veće gledalište od onog na Dorćolu.

Filipović: Nekima smo bili nevidljivi

"Da li nas vidite? Nekima smo bili nevidljivi ovih dana", rekao je kapiten Srbije na početku obraćanja na konferenciji.

"Žao mi je što će bazen biti zaista mali da primi sve ljubitele sporta i vaterpola. Što se tiče utakmice, nema potrebe da trošimo riječi, znamo koje su ekipe, kao što je i kapiten Hrvatske Andro Bušlje napomenuo - bodovi su u drugom planu, ali kada igraju Srbija i Hrvatska to vas obavezuje da date maksimum".

Filipović je iznio i zanimljiv, praznični prijedlog trenerima.

"Želimo da na najbolji mogući način zatvorimo godinu, kao i oni. Rezultat je u drugom planu, očekuju nas velika takmičenja u 2020, a moj prijedlog selektorima, ako žele da nastave Božićnu atmosferu, je da možemo pomjerimo meč i na neki 'drugi teren'", nasmijao se Filipović i naišao na osmijeh odobrenja gostiju iz Hrvatske.

U bazenu su veliki rivali, van bazena imaju odličan odnos, a zajedno će Beogradu pružiti novogodišnji spektakl, za najljepši kraj godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC