• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji u 2019: Tijana, Ivana, Novak, Boba, odbojkašice i odbojkaši!

Autor Dušan Ninković

Olimpijski komitet Srbije izabrao je najbolje sportiste, sportistkinje i ekipe u prethodnoj godini. Svaki izbor je opravdan!

Dan Olimpijskog komiteta Srbije obeležen je ove subote uveče 26. put svečanošću u Domu Narodne skupštine Srbije, kada su - takođe tradicionalno - proglašeni najbolji sportisti i sportistkinje u prethodnoj godini.

To su:

Sportistkinja: odbojkašica Tijana Bošković
Sportista: teniser Novak Đoković
Ženska ekipa: Odbojkaška reprezentacija Srbije
Muška ekipa: Odbojkaška reprezentacija Srbije
Trener: selektor odbojkaša Slobodan Kovač
Mlada sportistkinja: tekvondistkinja Ivana Perović

Nagrada za životno delo u sportu, odnosno trofej Olimpijsko srce "general Đukić" dodeljena je dugogodišnjem funkcioneru Odbojkaškog saveza Srbije, Aleksandru Boričiću.

"Iskrena da budem, nisam očekivala da ću stići ovde gde sam danas. Te 2013. sam osvojila prvu medalju u dresu Srbije i nakon toga je usledilo još uspeha, zbog čega sam jako ponosna", rekla je Tijana, koja je ove godine treći put zaredom proglašena i za najbolju odbojkašicu Evrope!

U Srbiji, najbolja je bila i prošle godine, kada je sa odbojkaškom reprezentacijom osvojila svetsko zlato u Japanu, uz MVP titulu.

Isti podvig, i ekipni i individualni, ponovila je sa selektorom Zoranom Terzićem i saigračicama na Evropskom prvenstvu u Turskoj gde je osvojeno i evropsko zlato.

"Želim da se zahvalim Olimpijskom komitetu na ovom priznanju i svim ljudima oko mene na ogromnoj podršci svih ovih godina. Za mene je velika čast to što sam još jednom izabrana za najbolju sportistkinju Srbije u tako jakoj konkurenciji i nadam se da ću u budućnosti zalaganjem i igrama doprineti novim uspesima srpskog sporta", rekla je skromna 22-godišnjakinja iz Bileća.

"Čast je što sam izabran za najboljeg sportistu Srbije u izboru Olimpijskog komiteta", rekao je Novak Đoković u video poruci.

"Olimpijski duh je nešto što večno živi u svakom od nas, sportista. Svaka olimpijska godina je zaista posebna i nešto čemu se radujem, ova 2020. godina je nova prilika za mene lično, ali i sve ostale sportiste da osvojimo olimpijsku medalju i učinimo da Srbija vrati što više odličja iz Tokija", pričao je Đoković, četiri puta biran za najboljeg sportistu sveta u izboru "Laureus" i teniser koji je u 2019. osvojio sedmi Australijan open i peti Vimbldon.

Odbojkašice Srbije četvrti put uzastopno, a ukupno 10. put izabrane za najbolju selekciju u ženskoj konkurenciji.

"Takođe, to je prilika da obogatim svoj teniski put još jednim izvanrednim olimpijskim iskustvom. Nažalost, nisam sa vama fizički prisutan večeras, izvinjavam se na tome, u toku su pripreme za tenisku sezonu. Nadam se da razumete. Želim vam svima prijatno veče i još jednom od srca hvala, želim da vam 2020. godina donese ljubav, mir, zdravlje, sreću i naravno puno uspeha", završio je osvajač bronzane olimpijske medalje iz Pekinga 2008. u javljanju putem "video bima".  

Slobodan Kovač je na klupu muške odbojkaške selekcije seo neposredno pred Evropsko prvenstvo koje je njegova ekipa i osvojila. Zato i nije bilo iznenađenje da je baš on proglašen za najboljeg trenera u 2019. godini, a Kovač ističe da te zasluge idu i njegovim igračima.

"Ovo su sjajni momci koji uvek mogu da ostvare velike stvari. Oni su to i potvrdili i ovo je nagrada koja se dobija zahvaljujući njima. Ovo Evropsko prvenstvo je samo jedan korak i ne smemo da se zaustavimo na tome. Hoćemo na Olimpijske igre i već kroz par dana bi trebalo da pokažemo koliko je naša ekipa velika i koliko može", rekao je selektor muške odbojkaške reprezentacije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC