• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novogodišnji poklon vaterpolista Srbije - ubjedljiva pobjeda nad Hrvatskom!

Autor mondo.rs

Sjajna igra "delfina" koji su u vaterpolo "klasiku" upisali novi trijumf i poslali poruku da su spremni za Evropsko prvenstvo.

 Vaterpolo Svjetska liga SRBIJA - HRVATSKA 15:11 Izvor: MN PRESS

U poslastici za kraj 2019. godine - pobjeda vaterpolista Srbije nad Hrvatskom!

"Delfini" su u jubilarnom 30. međusobnom duelu sa "barakudama" slavili ubedljivo na bazenu "Milan Gale Muškatirović" i upisali treću uzastopnu pobjedu nad najvećim rivalom u ovom sportu. Podmlađena srpska selekcija je samo na početku i kraju meča imala malo problema, ali je upisala i drugu pobjedu u Svjetskoj ligi i prošla u narednu fazu ovog takmičenja.

SRBIJA - HRVATSKA 15:11 (6:4, 3,2, 5:2, 1:3)

Ekipa selektora Dejana Savića tako je potvrdila da je potpuno spremna za Evropsko prvenstvo 2020. godine koje se za dve sedmice  igra u Budimpešti.

"Delfini" su i bez Prlainovića, Ćuka, Jakšića, Dedovića i S. Mitrovića prikazali odličnu igru i poslije slabijeg "ulaska" u meč uspostavili odličnu igru u odbrani, dok je napad sve vreme odlično funkcionisao i 18. pobeda nad "vječitim" rivalom nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Hrvati su vodili samo na početku meča (1:0, 2:1, 3:2, 4:3), ali kada je srpska slekcija "vezala" četiri uzastopna gola, lako je održavala razliku do kraja meča.

Posebne pohvale za partiju zaslužili su Gavril Subotić i Filip Filipović, koji su postigli po tri gola, dok su se po dva puta u strijelce upisivali Dušan Mandić, Nemanja Vico i Radomir Drašović Po jedan gol dali su Viktor Rašović, Duško Pjetlović i Strahinja Rašović.

Što se tiče Hrvatske, po dva gola dala su čak četvorica vaterpolista (Joković, Vukićević, Bušlje i Vrlić), dok su se po jednom upisali Benić, Bukić i Garsija.

Srbija je tako prošla u osminu finala Svjetske lige, a vidjećemo da li će joj rival biti Crna Gora ili Španija poslije njihovog međusobnog duela.

Uvertira duela vaterpolista Srbije i Hrvatske imala je humanitarni karakter. Uniqa osiguranje, partner Vaterpolo saveza Srbije i zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije dodijelilo je donaciju u iznosu od milion dinara UNICEF-u Srbija za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja pod nazivom "Godine uzleta". Ček na milion dinara predstavnici UNICEF-a Vesni Savić Đukić uručila je Sonja Marić, direktorka marketinga UNIQA osiguranja.

GRUPA "C"

Srbija - Hrvatska 15:11 (6:4, 3,2, 5:2, 1:3)
Hrvatska - Holandija (12. februar)

TABELA: Srbija 6, Hrvatska 0, Holandija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC