• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peruničić jedno garantuje: Ostavićemo srce na terenu, vjerujem u uspjeh

Autor mondo.rs

Selektor rukometaša Srbije izneo za sajt RSS očekivanja pred Evropsko prvenstvo. Srbija od danas na turniru u Francuskoj...

 Rukomet / Srbija na EP - vjerujem u uspjeh Izvor: MN PRESS

Rukometna reprezentacija Srbije otputovala je Francusku, gdje je očekuju dvije pripremne utakmice na turniru "Zlatna liga".

Prvi protivnik biće selekcija domaćina (petak, 20:45), a nacionalnom timu Srbije priključili su se i igrači iz Bundeslige. O pripremnom dijelu, utakmicama sa Egiptom, ali i svemu što očekuje naš tim, govorili su selektor reprezentacije Nenad Peruničić i pivotmen Mijailo Marsenić.

Možda će vas zanimati


"Konačno smo kompletni. Od danas do početka Evropskog ćemo imati tri konkretna, ozbiljna treninga, pa ćemo pokušati da ih iskoristimo maksimalno za neke stvari koje su nam izuzetno važne. Drago mi je da vidim ove momke da su spremni, orni za rad, ali znam da su umorni, takva je Bundesliga. Nije mi jasno što traje dvije nedelje duže, ali šta je tu je", rekao je selektor Srbije.

"Što se ostalih momaka tiče, to su ljudi koji imaju veliku želju, volju, karakter. Prisutna je ozbiljnost, odgovornost, i dobra je to ekipa. U nedjelju uveče poslije Egipta je došao trenutak koji je težak i ne znate kako da se postavite, jer svi žele da idu na veliko takmičenje. Opet, morate da se postavite tako da nekog ne uvredite. Što se tiče Obradovića na koga sam računao, to moram istaći, bila je nedoumica, međutim svako od njih ima pravo da na drugačiji način gleda svoju ulogu. Došli smo zajednički do dogovora, uz svo poštovanje njegovog stava da ne putuje, donio sam odluku iza koje čvrstvo stojim".

Srbija je uoči Nove godine, 28. i 29. decembra, odigrala dvije utakmice protiv Egipta, u Beogradu i Nišu. Zabeležena je pobjeda i poraz.

"Što se Egipta tiče, u subotu smo mnogo više rotirali, u nedjelju krenuli na rezultat. Imali smo različite odbrane. I poslije prve utakmice i poraza sam bio zadovoljan. Bile su teške noge, treninzi, svakodnevna analitika. Zadovoljan sam kako su to iznijeli, iako se možda drugačije gleda na taj poraz, ali ne smijemo zaboraviti koliko je Egipat kvalitetna egipa, zaista. Mogu reći da sam zadovoljan, prije svega trkački, i što su prepoznali neke greške iz prve utakmice bez analize, sami su skapirali i sazrevamo u tom smislu. Definitivno je ovo mnogo drugačija ekipa nego u oktobru 2018. godine. Sve ono što se od njih traži, oni poštuju. Ovi momci dolaze čistog srca i emocija. Govorili smo o situacijama u drugim timovima, dnevnicama i tako dalje. Ovi momci profita nemaju od reprezentacije, tu su zato što to vole i imaju veliku želju.

Izvor: MN PRESS


Uoči Evropskog prvenstva, Srbiju očekuju dvije izuzetno teške utakmice, na turniru "Zlatne lige", a prva od njih je protiv Francuske.

"Insistirao sam na tome da imamo jake pripremne utakmice. Ne samo zbog protivnika, već zbog autoriteta, poštovanja. Dobro znate da niti jedan svjetski turnir, prije deceniju, deceniju i po ne bi mogao da prođe bez naše selekcije. U Francusku idemo da pariramo svakom i da pokažemo da možemo da igramo. O tome smo Dinar i ja pričali još tokom prethodnog Svjetskog prvenstva. Imam želju i da odradimo zajednički trening sa Francuzima, mislim da bi nam to mnogo pomoglo."

Evropsko prvenstvo počinje 9. januara, a Srbija je u grupa A sa Bjelorusijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Sve utkamice prve faze srpski nacionalni tim igraće u Gracu.

"Ne živim u prošlosti, gledam ekipu koja je sada i više nemamo pravo da se hvalimo kako smo najbolji i najveći. Smjene u svjetskom rukometu su velike. Mi smo u stvaranju nečega što može da bude dobro. Bjelorusija je sjajna reprezentacija, koja je kompletna. To su preozbiljni igrači i njihova je prednost što imaju takav klub i mogućnost da po četiri, pet igrača tokom godine igra zajedno. Lijevi bek i pivotmen su iz Kjelcea, jedni od najboljih na svojim pozicijama. Srednji bek iz Bundeslige, i imaju vrhunskog trenera. Što se Crne Gore tiče, to je jedna mlada i dobra ekipa, sa mladim trenerom, koji je skandinavska škola. Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod, i moj stav je da se svetinje ne diraju. Momke ću pokušati maksimalno da zaštitim od svega. Za Hrvate ne treba trošiti riječi, najkvalitetniji su, i to je činjenica. Mi moramo da gledamo sebe, to je najbitnije, a ja garantujem da će ovi momci biti borbeni, da će pokazati srce. Nadam se najboljem, Upravni odbor je postavio cilj prolaska u narednu fazu, ja uvijek vjerujem u više, no, vidjećemo, vjerujem u ove momke".

Mijailo Marsenić spreman je za novo veliko takmičenje.

"Napokon smo se skupili. Raspored u Bundesligi je zgusnut i dug. Svi smo zajedno, željni smo, odmorni, i to je najbitnije. Što se tiče turnira, mislim da će nam to biti prava provjera za ono što slijedi u Gracu. Igramo sa dvije ozbiljne reprezentacije koje su već godinama unazad u najbolje četiri ekipe. Poslije imamo tri dana da popravimo što moramo, i da se držimo onoga što je dobro. Mislim da svi igrači i cijeli stručni štab zna da imamo kvalitet za narednu fazu, ali ne treba odmah postavljati visoke ciljeve i stvarati pritisak. Treba biti miran, koncentrisan, i ići iz utakmice u utakmicu. Od Bjelorusije treba početi, a mislim da će upravo taj meč biti pravi pokazatelj šta i koliko možemo. Da nas zdravlje posluži, to mi je najveća želja, pa da onda vidimo gdje smo", rekao je srpski pivotmen.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC