• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Ako je Belorusija evropski prosek, šta je Srbija? Loša je - to je sigurno!
 Ako je Belorusija evropski prosek, šta je Srbija? Loša je - to je sigurno!

Ako je Belorusija evropski prosek, šta je Srbija? Loša je - to je sigurno!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

U prvom meču Evropskog prvenstva za rukometaše Belorusija rutinski pobedila Srbiju i svela još šanse za prolaz u drugi krug na teoriju.

Selektor Nenad Peruničić je pred polazak na Evropsko prvenstvo za rukometaše (Austrija, Švedska, Norveška) rekao da ne može ništa da obeća, osim borbe do poslednje kapi znoja.

Obećanje na početku turnira nije ispunjeno!

Nespremno, neuigrano i nemotivisano, delovali su srpski rukometaši već u prvom dvoboju u Gracu.

Kako je to moguće?

U najbitnijoj utakmici na šampionatu, koja je praktično bila i naša ulaznica u drugi krug, protiv jedne prosečne reprezentacije, daleko od kalibra Top 8, "orlovi" su rutinski poraženi i polako već mogu da razmišljaju o novim akcijama. Naravno, pošto prethodno odrade posao protiv Crnogoraca (11. januara) i Hrvata (13. januara) na Euru.

Belorusija – Srbija 35:30 (16:15), u prvoj utakmici Grupe A.

Nismo imali raspoložene golmane, niti odbranu da im olakša posao, a borbenost neophodna za dobre rezultate na velikim takmičenjima bila je prisutna samo u prvom poluvremenu. Igru u drugom delu opisuje samo jedna reč – NEMOĆ!


Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević imali su ukupno šest uspešnih intervencija, a sa takvim učinkom naših čuvara mreže vrlo je teško dobiti bilo koga. Belorusija je imala rapsoložene spoljne igrače i pivotmena Artema Karaleka, koji je sa devet golova bio prvi strelac meča. Kuleš i Šilovič su postigli po pet, a delovalo je u dobrom delu prvog poluvremena da se svaki napad naših rivala završavao pogotkom.

Ta slika se promenila samo u finišu prvog i na početku drugog dela.

Igra Srbije u napadu u tom periodu bila je na dosta visokom nivou. Raspoloženi su bili Stevan Sretenović, Nemanja Zelenović i Stefan Vujić, dok se to ne može reći za nervoznog Bogdana Radivojevića, kome je Vječeslav Saldačenka odbranio nekoliko zicera, računajući i dva sedmerca. Sjajni golman Belorusije pre toga je zaustavio i Nemanju Ilića sa penala…

Upravo on je bio glavna pokretačka snaga Belorusa!

Protivnik je, bez dileme bolji i kvalitetniji, što u ovom trenutku dovodi do pitanja gde se nalazi srpski rukomet i kada će kraj propadanja trofejnog sporta, koji je sveden na to da favoritima na velikim takmičenjima služi za popravljanje gol razlike.

Radivojević je bio najefikasniji među "orlovima" sa šest golova, ali iz 13 šuteva (3/5 sedmerci). Sretenović je postigao pet, Vujić i Zelenović po četiri.

Za prolaz u drugi krug Srbiji su neophodne pobede protiv Crne Gore i Hrvatske, ali i da se poklope određeni rezultati.

Autor mondo.rs
19:49

KRAJ - 30:35

19:45

57' 26:32

Još malo i gotovo...

19:39

Pred debaklom smo!

Belorusija ima 30:23 u 52. minutu.

19:34

49' 22:28

Očigledno je da su Belorusi krenuli u rutinsko privođenje meča kraju. Mi smo loši i nemamo čemu da se nadamo, barem po onome što smo videli u dosadašnjem delu utakmice.

19:32

45' 22:26

Radivojević smanjuje prednost Belorusa. Gol iz sedmerca. Video tehnologijom je utvrđeno da su Belorusi postigli gol. Vujić je iz solo akcije postigao gol.

19:28

45' 20:25

Isključenje Marsenića. Baranov koristi višak na krilu... Iz konte za "plus pet".

19:24

43' 20:23

Popovski je strelca novog gola. Ali, golmani Srbije baš deluju zabrinjavajuće. Imaju tek pet odbrana, duplo manje od svog kolege. Čak i kada odbrani Cupara, kao u poslednjem napadu, lopta ide u ruke Belorusima.

19:23

42' 20:22

Šilovič iz teške pozicije, sve je palo u vodu. Saldatsenko je fenomenalan, odranio je tri sedmeraca i još ko zna koliko zicera. Mi tu podršku na drugoj strani nemamo. Vanja Ilić sa levog krila, njegov prvi gol.

19:20

40' 19:21

Radivojević je fauliran za penal i novo isključenje. Neverovatno... Treći promašeni sedmerac, drugi za Ilića. Opet dva minuta i penal, zbog odbrane iz šest metara. Radivojević je pogodio. Ivanišević je odbranio, pa pokušao s gola na gol, ali pored stative.

19:16

28' 18:21

Opet reaguje Nenad Peruničić. Berorusija se odlepila i to "prodavajući" akcije po krilima, za koje "orlovi" nemaju rešenja.

19:15

37' 18:20

Nikulenko je našao rupu u odbrani Srbije i pogodio. Prečka na jednoj, pa na drugoj strani. Probijanje Sretenovića, pa višak i novi gol Karaleka. Sretenović je pokušao brzo, ali nije pogodio. 

19:11

33' 18:18

Zelenović je siguran, gol za gol! Greška rivala, pa faul nad Zelenovićem za isključenje.Vujić!

19:09

32' 16:18

Dva brza gola na početku drugog dela. Dobro je da je proradio Radivojević, ali su Belorusi raspoloženi i u drugom delu.

19:07

Počinje drugo poluvreme... Napad za Beloruse.

18:52

30' 15:16

Isključen je Zelenović, Kuleš ovaj put nije bio precizan. Ilić ne koristi novi zicer, Šumak je isključen zbog grube obrane. Napad za Beloruse. Gol za Karaleka, a na drugoj strani Portugalci nisu priznali brz gol Srbije, moramo u novi napad. Upisao se i Milan Đukić!

18:49

28' 14:15

Tibor Ivanišević je odbranio! Evo prilike za vođstvo... Lazar Kukić je napravio korake, a Karalek odmah kaznio golom na drugoj strani. Zelenović promašio gol, nova prilika za rivala da se odelpi. Kuleš se lepo podigao i pocepao mrežu, ali je Marsenić odlično odgovorio.

18:45

Vratila se Srbija, malo je pojačala u odbrani, morao je selektor Belorusa da zatraži predah za svoje momke.

18:44

25' 13:13

Konačno promašaj Belorusa, ali Radivojević ne pogađa zicer. Stativa se isprečila! Zelenović vrlo lepo, pa presečena lopta, novi veliki promašaj Radivojevića, ali je na mestu Nemanja Ilić, koji poravnava rezultat.

18:42

22' 11:13

Popovski kroz sredinu i precizno. Saldatsenka je vrlo raspoložen, odbranio je već nekoliko zicera. Dobar u odbrani bio je Zelenović, izvukao je faul u napadu iz kontre Belorusa. Novo isključenje za naše rivale. Novo isključenje, Srbija ima dva igrača više. Vrlo su grubi Belorusi... Sretenović se diže i pogađa.

18:37

19' 10:12

Odbrana iz šest metara, prvi penal za Beloruse koristi Vailupau. I Zelenović je odličan u napadu, naterao je rivala na novi sedmerac, ali ga ne koristi Radivojević. Ponovo jača odbrana Belorusa, ovaj put nad Vujićem. Odgovornost je preuzeo Nemanja Ilić i ovaj put pogodio!

18:34

17' 9:11

Ali, ni igrač više nam ne pomaže. Kuleš pogađa. Konačno i gol za "olrove" s krila, Radivojević je pronašao rešenje, iako je imao mali ugao. Radivojević OPET, s gola na gol.

18:32

15' 7:10

Odbrana Srbije je razbijena, svaki napad od početka utakmice, osim jednog, završen je golom Belorusa, koji imaju "plus četiri". Stefan Vujić prekida seriju 4:0. Srbija ima igrača više, jer je Vujić izvukao isključenje Jurija Lukjančuka.

18:29

13' 6:9

Belorusija prvi put ima dva gola prednosti (8:6). Gol iz kontre, pošto Radivojević nije pogodio sa krila. Odličan je bio Vjačeslav Saldatsenka. Nažalost, prvu odbranu Ivaniševića nismo materijalizovali. Lopta se vratila Nikulenku, koji donosi opipljivu prednost Belorusima. Tajmaut za Srbiju.

18:26

11' 6:7

Odbrana mora bolje, Kuleš je opet našao lopti put do mreže. Stefan Vujić šalje "bombu" u rašlje, ali i Šilovič je odličan spolja.

18:25

9' 5:5

Vladimir Cupara brani, a Sretenović iz kontre pogađa. Vrlo je raspoložen na početku utakmice. Šilovič sa devet metara pogađa mrežu. Nad marsenićem je opet napravljen penal, ovaj put je precizan Bogdan Radivojević.

18:22

7' 3:4

Nemamo rešenja za pivotmena Belorusa Artema Karaleka. I mi smo spustili loptu na centra, a Marsenić je izvukao penal. Ne koristi ga Nemanja Ilić. Odbranio je Saldatsenka.

18:20

5' 3:3

Stevan Sretenović postiže prvenac za Srbiju na velikim takmičenjima.  Pogodio je Karalek, pa opet Sretenović.

18:19

3' 1:2

Nemanja Zelenović je vrlo lepo prošao sa desnog beka i zabio, ali je Kuleš iskoristio "brzi centar" Belorusa.

18:18

2' 0:1

Šilovič je postigao prvi gol na meču.

18:17

Prvi napad za Srbiju...

Nemanja Ilić ne prolazi sa levog krila, šutira pored gola.

17:34

Utakmica se igra u dvorani Štadhale, kapaciteta 5.200 mesta.

Najbrojniju podršku u Gracu imaće Hrvatska. U obližnji Grac stigla je veća grupa navijača "kauboja" i oni će dobro popuniti tribine za 20.30, kada je na programu meč između Hrvatske i Crne Gore.

15:25

Srbija je odigrala dve pripremne utakmice kod kuće

Obe su bile odigrane pre Nove godine i obe protiv Egipta. U prvoj je slavila afrička selekcija, u Beogradu, a u drugoj "orlovi", u Nišu.

14:50

Pročitajte najavu Evropskog prvenstva

Kolege sa portala mondo.ba pripremile su detaljnu najavu kontinentalnog turnira.

Pročitajte sve što je potrebno da znate o turniru:

/MONDO NAJAVA EVROPSKOG PRVENSTVA/

14:40

Kako do olimpijskih kvalifikacija?

Pobednik Evropskog prvenstva direktno će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju i iskoristiće jedinu raspoloživu kartu na EP.

Sa druge strane, sa Starog kontinenta do sada se već kvalifikovala Danska, svetski šampion, a poznato je i da će u olimpijskim kvalifikacijama učestvovati Norveška, Španija, Francuska, Hrvatska, Nemačka i Švedska.

Na aktuelnom Evropskom prvenstvu ostale ekipe igraće za dve preostale karte za kontinentalne kvalifikacije.

14:33

Peruničić prijavio tim, trojica novajlija

Srbija će nastupiti sa tri debitanta - levim bekom Stevanom Sretenovićem, pivotmenom Živanom Pešićem i desnim krilom Milanom Đukićem.

Sa druge strane, za mesto u Peruničićevom timu neće konkurisati srednji bek Aleksa Kolaković.

Ovo je sastav Srbije za EP:

golmani: Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević.

leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić

desna krila: Bogdan Radivojević i Milan Đukić

pivotmeni: Mijailo Marsenić, Zoran Nikolić i Živan Pešić

desni bekovi: Nemanja Zelenović i Nikola Crnoglavac

levi bekovi: Stevan Sretenović, Ivan Mošić i Miljan Pušica

srednji bekovi: Lazar Kukić i Stefan Vujić.

UKRATKO

  • Srbija igra u grupi sa Belorusijom, Crnom Gorom i Hrvatskom
  • Plasman u sledeću fazu izboriće po dve ekipe
  • Evropsko prvenstvo igra se u tri zemlje, a Srbija počinje u Gracu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije