• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Pohod na ZLATO počeo pobedom Srbije: Rusi žilavi, Savić morao da podvikne!
 Pohod na ZLATO počeo pobedom Srbije: Rusi žilavi, Savić morao da podvikne!

Pohod na ZLATO počeo pobedom Srbije: Rusi žilavi, Savić morao da podvikne!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Bilo je malo problema u igri našeg tima na početku Evropskog prvenstva u Budimpešti, ali posle tajm-auta Dejana Savića uozbiljili su se "delfini" i dobili utakmicu.

 Pohod na ZLATO počeo pobedom Srbije: Rusi žilavi, Savić morao da podvikne! Izvor: MN PRESS

Najteže je slaviti u "unapred dobijenim" utakmicama i to su na svojoj koži osetili i vaterpolisti Srbije koji su trijumfovali protiv Rusije na startu Evropskog prvenstva, ali ne tako jednostavno.

Rusi su bili žilav rival koji nam je dosta problema pravio u odbrani lukavim udarcima sa krila, ali i pored toga naša pobeda nije dolazila u pitanje. Kvalitet naših igrača došao je do izražaja kada je to bilo najneophodnije, pa smo na kraju slavili 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2).

To je ujedno bila i najveća razlika do koje su "delfini" došli na ovom meču golom povratnika Nikole Dedovića na nekoliko sekundi do kraja, pošto su Rusi čak tri puta stigli tri gola razlike.

Najbliži našoj reprezentaciji bili su početkom treće deonice koju su "otvorili" sa 3:0 zbog čega je selektor Dejan Savić uzeo tajm-aut i "podigao glas". Rekao je vaterpolistima da ne igraju dobro ni u odbrani, a ni u napadu, zatražio je od njih da se "probude", pa su ga oni i poslušali i nisu dozvolili nove padove u igri koji su donekle i normalni za ovu fazu takmičenja - kada ste toliki favoriti.

U našoj ekipi sjajno je igrao Andrija Prlainović sa četiri pogotka, kapiten Filip Filipović, Dušan Mandić i Miloš Ćuk su dodali po dva, dok su se po jednom u strlce upisali Aleksić, Jakšić i pomenuti Dedović.

Podsetimo, u našoj grupi takmiče se još Holandija i Rumunija, a u njihovom duelu odigranom ranije danas slavila je reprezentacija iz "zemlje lala" i to posle drame 9:8.

Sledi dan pauze na EP za naše vaterpoliste, pa meč sa Rumunima (četvrtak, 13.00).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 4, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

RUSIJA: Fedotov, Sučkov, Vasiljev, Derevijankin, Ašajev, Harkov 1, Merkulov 3, Nagajev 2, Bičkov 2, Kiseljev, Lisunov 1, Šepeljev, Stašenko. Selektor: Jevstignjejev.

Autor mondo.rs
18:32

Kraj!

Prva pobeda za Srbiju na 34. Evropskom prvenstvu u vaterpolu - za kraj gol Dedovića kojim smo otišli prvi put na četiri razlike.

Srbija - Rusija 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2).

18:31

Tražio je još jedan tajm-aut Savić kako bi smirio igrače.

18:25

12:9 - Filipović!

Naljutio se Filip i maestralno šutirao već posle nekoliko sekundi po isključenju za Ruse, pa je svojim drugim golom na meču opet doneo "plus tri" za Srbiju.

18:24

11:9 - Lisunov!

I opet ne daju Rusi da odemo na više od tri gola razlike... Lisunov se lepo snašao, a Savić je besan kako su naši centri reagovali pored njega.

18:23

11:8 - Ćuk!

Vrhunski napad sa igrača više. Gađao je "rašlje" golmana Rusije kada je ovaj već pao na prvoj stativi... Drugi gol za Miloša na meču!

18:22

10:8 - Prlainović!

Kad god su Rusi prišli, morao je da reaguje Prlainović. Pokupio je loptu sa vode i moćno savladao golmana Rusije, ovo je njegov četvrti gol na meču.

18:21

9:8 - Harkov!

Prvi gol za Harkova na ovom meču, ponovo Rusi realizuju igrača više...

18:12

9:7 - Jakšić!

Prvi gol na turniru za mladog vaterpolistu posle lob pasa Ćuka i snažan šut. Ponovo je dva razlike, bodri ekipu Bane Mitrović!

Imali smo veliku šansu preko Dedovića da odemo na tri razlike.

Još jedna četvrtina!

18:10

8:7 - Aleksić!

Bravo, tajm-aut je urodio plodom...

Lep napad naše reprezentacije i vrhunska finta Filipa Filipovića koji je ostavio loptu za Aleksića, a ovaj sa distance lepo "tuče" i vara golmana Rusije. Posle toga dobra odbrana Baneta Mitrovića, lopta pogađa prečku posle toga.

18:08

7:7 - Merkulov!

Dejan Savić pozvao je svoje igrače na tajm-aut jer je nezadovoljan igrom ekipe. Ne sviđa mu se ni igra u odbrani i napadu pošto su Rusi vezali tri gola. Merkulov je sada postigao gol za izjednačenje. "Treba malo da se probudimo", rekao je Savić!

18:04

7:6 - Nagajev!

Vrhunski šut Rusa za sada. Ponovo koriste "igrača više", Jakšić je dobio drugo isključenje na meču, a šut u gornji desni ugao Mitrovića bio je precizan.

18:03

7:5 - Bičkov!

Ne puštaju nas Rusi. Koriste igrača više preko levog krila i odličnog Bičkova koji postiže drugi gol na meču, ljuti se Bane Mitrović na saigrače...

17:57

7:4 - Prlainović, pa Ćuk!

Treći već gol sjajnog Andrije Prlainovića na ovom meču, pa prvi pogodak Miloša Ćuka na EP u Mađarskoj. Brzo smo se vratili na tri gola viška, sada da ne dozvolimo da Rusi opet priđu.

To je sve za ovo poluvreme!

17:55

5:4 - Merkulov!

Ne daju se Rusi, igraju čvrsto, odlično šutiraju sa distance i ne dozvoljavaju nam da se odlepimo. Odličan udarac igrača Juga.

17:53

5:3 - Bičkov!

Odličan šut 25-godišnjeg Rusa "po vodi" koji je iznenadio Mitrovića. 

17:49

5:2 - Prlainović!

Drugi gol na meču za Andriju posle brzopotezne akcije. Bio je na mestu centra, pobegao od dvojice čuvara i samo proturio loptu protiv golmana Rusije.

17:47

4:2 - Mandić!

Ma, nema brige kada je tu Mandić...

Pogodili smo stativu, ali ne može se protiv šuta Mandića koji je pored dva čuvara i "kroz" ruke golmanu Rusije doneo dva razlike.

17:46

3:2 - Nagajev!

Malo smo se opustili, drugi vezani gol Rusa sa desnog krila...

17:42

3:1 - Merkulov!

U nedostatku najboljeg igrača Rusije Holova, upisuje se Merkulov, bio je na lopti Bane Mitrović, ali ipak nije uspeo da sačuva mrežu.

To je ujedno i sve u prvoj četvrtini.

17:40

3:0 - Prlainović!

Ovo je već rutinski... Naša odbrana funkcioniše izuzetno za sada, igrači odlično ulaze u blok Rusima, pa je "sevnula" polukontra koju je rešio iskusni Prlainović.

17:37

2:0 - Mandić!

Prva realizacija sa igračem više. Dedović je sa levog krila prebacio na desno, odatle Mandić nije oklevao, pravo kroz golmana Rusije.

17:35

1:0 - Filipović!

Prvi gol na Evropskom prvenstvu za Srbiju daje kapiten iz penala. Nije prošlo nekoliko prethodnih napada, ali grubi Rusi su faulirali naše i zaslužemo nam je dosuđen peterac.

Verovali ili ne Rusi, nas nisu pobedili od 2003. godine.

17:31

Počelo je!

Rusi su brže doplivali do lopte, ali nije im to mnogo značilo. U prvom našem napadu spustili smo loptu na Duška Pijetlovića, međutim on nije uspeo da se izbori za poziciju.

17:15

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal, pratićemo prvi meč Srbije na EP u vaterpolu iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Srbija je slavila 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2)
  • Naredni meč igramo protiv Rumunije u četvrtak (13.30).
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije